Categories Baschet

Vicecampioana strânge rândurile și câștigă în capitală

CSM CSU Oradea a deschis noua ediție a Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Formația antrenată de Cristian Achim a învins pe terenul lui Dinamo București, scor 77-61.

Partida a demarat cu Bickauskis, Holt, Vescan, Green și Gavrilovic. Formația din capitală a început meciul mai bine, fiind productivă în faza de atac. Dinamo s-a desprins la 19-10 după șapte minute de joc. CSM-ul a reacționat și a restabilit egalitatea la 21 în pofida faptului că a avut probleme la recuperări sub propriul panou. Gazdele au marcat ultimul coș al secvenței, pe care au terminat-o în avantaj, scor 23-21.

Sfertul 2 a fost mai disputat, însă tot cu formația antrenată de Hristu Șapera mai mult în avantaj. Dinamo a controlat spațiul de trei secunde, marcând de două ori mai multe puncte din această zonă a terenului. De altfel, amfitrionii au avut avantaj la recuperare și procentaj superior la aruncări. Garlon Green a înscris 14 puncte în prima repriză a acestui joc, însă CSM CSU Oradea a fost condusă cu 40-37 după 20 minute de joc.

Repriza secundă a început foarte bine pentru CSM. Elevii lui Cristian Achim au realizat un parțial de 10-2 prin intermediul căruia au preluat conducerea și s-au desprins la două posesii în minutul 23 al partidei. Momentul favorabil s-a prelungit, avantajul urcând la 16 lungimi, după mai multe minute de joc colectiv foarte bun în ambele faze ale jocului. Scorul la intrarea în secvența decisivă scorul era de 62-48 pentru CSM CSU Oradea.

Sfertul 4 a început cu un parțial de 7-2 în favoarea orădenilor, însă aceștia au intrat în penalizare după doar trei minute. Avantajul a urcat la 20 puncte, dar formația gazdă nu a renunțat la luptă și a reușit să se apropie pe tabela de marcaj. CSM-ul a rămas control pe tabela de marcaj până la final.

Garlon Green a totalizat 16 puncte, Alex Gavrilovic a bifat 15 puncte, 6 recuperări, Stephen Holt a bifat 12 puncte, 4 recuperări, Bobe Nicolescu a terminat cu 13 puncte pentru CSM CSU Oradea. De cealaltă parte, Keith Clanton a reușit 20 puncte, 7 recuperări, iar Nenad Miljenovic a adăugat 14 puncte pentru Dinamo București.

Kris Richard și Martynas Paliukenas au absentat din angrenajul CSM CSU Oradea la acest meci, ambii fiind accidentați. De asemenea, asistentul Rade Markovic a lipsit din cauza unei probleme medicale.

About Author