Categories Atletism

Alergarea poate deveni un mod de viață

crișana.ro

Peste 200 de orădeni de toate vârstele au ales să își petreacă dimineața zilei de sâmbătă făcând mișcare într-un cadru organizat, pe pista de alergare din incinta Bazei Sportive „Antonio Alexe”. Este vorba despre Crosul „Inimă de Leu”, concurs inițiat de către renumitul cardiolog orădean prof. univ. dr. Mircea Popescu, cu sprjinul Clubului Lions Oradea, Lions 22 Oradea, Leo Black Eagle, DJST Bihor și SMURD Oradea.
În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății trage numeroase semnale de alarmă cu privire la faptul că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalității la nivel mondial, dr. Mircea Popescu și Clubul Lions Oradea au venit cu această inițiativă menită să producă acea scânteie necesară în comunitate astfel încât să reușim să îndreptăm cât de cât parte din obiceiurile nesănătoase pe care le avem. În acest sens a apărut ideea organizării acestui concurs cu mai mulți ani în urmă, dar care în 2020 nu s-a putut desfășura din cauza pandemiei de Covid 19. La reluarea acestui eveniment (ediţia a X-a), orădeni de toate vârstele, aproape 300 la număr, au fost prezenți la linia de start, demonstrând astfel că gradul de înțelegere în ceea ce privește pericolul pentru sănătate provocat de către sedentarism este unul ridicat. Participanții au fost împărțiți pe 5 categorii de vârstă: cat. 1: până la 8 ani; cat. 2: 9-13 ani; cat. 3: 14-17 ani; cat. 4: 18-35 ani; cat. 5: peste 35 ani, distanţele de alergare fiind de maxim 3 ture (3×660 metri) pentru cei de la categoria 4. Toți concurenții care au alergat pentru a avea o inimă sănătoasă au fost recompensați cu tricouri și medalii, iar imediat după terminarea competiției au primit apa plată și câte o banană fiecare. Cei clasați pe podium la fiecare dintre cele 5 categorii participante, atât la fete, cât și la băieți, au primit diplome, cupe, din partea DJST Bihor, precum și premii în produse sportive: premiul pentru locul I, în valoare de 200 lei, pentru locul al II-lea, în valoare de 150 lei, și pentru locul al III-lea, în valoare de 100 lei. Sponsorizarea premiilor pentru categoria de vârstă 9-13 ani a fost asigurată de către Lions 22 Oradea, restul categoriilor fiind premiate de către Clubul Lions Oradea.
Organizatorii transmit mulțumiri
„Mulțumim tuturor participanților care ne-au onorat cu prezența într-o zi frumoasă de toamnă la Crosul Inimă de Leu și care au fost în număr de peste 300 la pista de alergare din Ioșia. Le mulțumim și pentru că au respectat normele sanitare în vigoare. De asemenea, le mulțumim partenerilor noștri care au contribuit la buna desfășurare a evenimentului, Lions 22 Oradea, Leo Black Eagle, DJST Bihor și SMURD Oradea. Inițiatorul acestui eveniment este d-nul doctor cardiolog Mircea Popescu, căruia îi mulțumim în mod deosebit”, transmite Clubul Lions Oradea.
Rezultate înregistrate:
Copii până la 8 ani: Nagy Sarah şi Gere David (locul 1), Maria Borz şi Dan Popa (locul 2), Ana Stanciu şi Ilosvay Kovacs (locul 3)
Categoria 9-13 ani: Ana Muntean şi Alexandru Orban (locul 1), Andra Danciu şi Adrian Zdrehuş (locul 2), Cristina Sabău şi Kurucz Tibor (locul 3)
Categoria 14-17 ani: Ellen Bărcui şi Olah Robert (locul 1), Lukacs Diana şi Andrei Tuderici (locul 2), Carina Mudura şi David Cighi (locul 3)
Categoria 18-35 ani: Romina Dan şi Fandly Mark (locul 1), Szilagyi Imola şi Cristian Tăut (locul 2), Denisa Spătaru şi Slovak Janko (locul 3)
Categoria peste 35 ani: Beres Ileana şi Victor Moţ (locul 1), Cosmina Danciu şi Tudor Ilea (locul 2), Kulcsar Noemi şi Laurenţiu Danşa (locul 3)

About Author