Pentru prima dată, pivoții sunt decisivi

CSM CSU Oradea a depășit CSM Târgu Jiu, scor 89-70, într-un meci din cadrul etapei a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Partida s-a desfășurat marți (05.10), la Arena Antonio Alexe. Diferența s-afăcut în ultimul sfert atunci când Oradea pur și simplu a marcat pe bandă rulantă. Cei doi pivoți orădeni, Gavrilovic și Baciu au avut o prestație peste așteptări, marcând jumătate din punctele echipei, un lucru rar întâlnit. Acest aspect trebuie lăudat în condițiile în care adversarul a avut probleme cu greșelile personale, și nu a putut juca la capacitate maximă.

Partida a demarat cu Bickauskis, Holt, Fometescu, Green și Gavrilovic. Roș-albaștrii s-au desprins la peste zece lungimi din prima secvență. Alex Gavrilovic a ieșit la rampă, acesta marcând 18 puncte în primele 20 minute de joc. Formația gorjeană a reacționat după startul dificil și s-a apropiat la 21-17, după zece minute de joc.

Repriza secundă a demarat echilibrat. Formația gorjeană s-a apropiat la o singură posesie, scor 47-44. Jocul în spațiul de trei secunde al orădenilor a fost productiv, echipa antrenată de Cristian Achim având un avantaj de 20 puncte marcate din zona vopsită la finalul întâlnirii. Echipa din Târgu Jiu a jucsat dezinvolt și s-a menținut aproape, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 65-56. Gruparea din municipiul de pe Crișul Repede arată mult potențial, atunci când adversarul se rlaxează. Cu un alt fel de aversar lucrurile vor sta cu siguranță altfel, iar atunci trebuie să facă diferența, valoarea individuală a jucătorilor importanți. de asemenea rămâne în vedere faptul că jucătorii autohtoni sunt obligați să se ridice la nivelul celorlalți componenția i echipei.

Alex Gavrilovic a totalizat 24 puncte, 5 recuperări, Cătălin Baciu a adăugat 20 puncte, 8 recuperări, iar Dovis Bickauskis și Kris Richard au totalizat câte 10 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Stefan Glogovac a reușit 18 puncte, 5 recuperări, iar Porter Troupe a adăugat 13 puncte, 4 pase decisive pentru formația gorjeană.

About Author