Categories Baschet

Diferența de valoare este incontestabilă!!!

Duminică 10 octombrie s-a consemnat un nou episod din rivalitatea dintre Cluj și Oradea în baschetul masculin. Până acum câțiva ani, Oradea conta meci de meci în disputa cu clujenii. Dar din păcate în ultimele întâlniri de la Cluj, gruparea vizitatoare este doar un sparingg-parter, în disputa cu studenții. U BT a reputat un nou succes, scor 82-55, scor care arată că bihorenii nu au contat deloc din nou în acst joc. Au primit nu mai puțin de 25 puncte în primul sfert în condițiile în care au marcat 10, Green a jucat la adevărata valoare, Gavrilovic, Richard sau nou venitul Bickauskis nu s-au ridicat la nivel așteptărilor. Pot mai mult, iar pe viitor nu ne rămâne decât să sperăm că vor crește valoric, o dată cu echipa.

De aici Clujul a impus un ritm sufocant, cu o rotație mult mai lungă, cu o valoare individuală superioară, rezultatul, la pauza mare deja aveau 20 lungimi avans. Oradea a încercat să revină în meci, dar foarte greu în dauna unui adversar într-o formă sportivă foarte bună, cu jucători mult peste nivelul întrecerii interne. În mod normal, nu ai cum să emiți niciun fel de pretenții în fața șepcilor roșii, mai ales în perioada asta de început. Roș-albaștrii par a fi la începutul unui nou ciclu, în care au schimbat o parte din jucătprii importanți, dar jocul efectiv încă are de suferit.

Oradea încă nu se regăsește, nu și-a găsit formula ideală, ritmul de joc este unul care poate fi îmbunătățit, dar până la urmă trebuie să vadă fiecare dintre noi, echipa are mari probleme de omogenitate iar parcă în unele momente le lipsește motivația. Aici mai e mult de muncă, apărarea rămâne punctul vulnerabil, iar jucătri ca Markovic, care deocamdată traversează o formă sportivă modestă, trebuie repuși pe linia de plutinre.

O înfrângere absolut normală, dar modalitatea în care bihorenii se prezintă la unele jocuri, vezi și prestația cu Craiova, dă de gândit, unele măsuri organizatorice nu vor întârzia să apară.

Revenind la joc, nu sunt multe de spus, diferența la momentul acesta este una imensă, celelalte participante la competiție trebuie să bage mână adânc în buzunar pentru a investii mult mai mult, să facă față unei echipe clujene.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Richard P. 18 punct, Spipanovic 14 de la gazde, respectiv Green 14 puncte de la oaspeți.

About Author