Categories Baschet

Un singr sfert nu e deajuns să câștigi un joc

CSM U Oradea a debutat cu o înfrângere în FIBA EuroCup, sezonul 2021-2022. Orădenii au cedat scor 67-77 (13-15, 15-22, 12-21, 26-18) în sala proprie în dauna celor de la Legia Varșovia. Meciula fost unul dominat în cea mai mare parte a lui de vizitatori care după un început modest s-au mobilizat exemplar reușind un succes nesperat. Oradea a dezamăgit profund prin atitudine și dăruire, capitol la care au rămas datori față de spectatori, de asemenea echipa încă nu este la un posibil potențial de peste 70 %.

CSM-ul pare doar o palidă copie a echipei care în urmă cu ceva timp, juca 40 minute la intensitate maximă, jocul în unele momente arată modest, aceste căderi inexplicabile din sfertul al treilea fac imposibil obiectivele de îndeplinit. Roș-albaștrii au început perfect meciul, au condus cu 8-0și păreau capabili de victorie. Dacă procentaje din atac au fost mai modeste, din nou apărarea era una visătoare. Polonezii au recuperat o serie de mingi importante sub panoul noustru, ai făcându-se diferența. De asemenea, jucătorii cu talei de la noi au avut prestații sub așteptări, nu același lucru se poate afirma de jucătorii lor. Sfertul al doilea a fost unul în care rotația celor de la Oradea a fost una limitată, Fometescu, Vascan sau Marinău fiind ținuți pe bancă, Paliukenas primind încrederea antrenorului. Mereu, mereu în căutarea unei formule mai rapide de joc, bihorenii au mari probleme la repliere, polonezii înscriu lejer iar diferența a crescut.

Imediat după pauză, gruparea din municipiul de pe Crișul Repede a fost de nerecunoscut, faulturi total aiurae, scheme individuale duse la bun sfârșit, doar de jucători înțelese și un Nicolescu ratând din poziții favorabile. Au înscris doar 12 punct, lucru rar întâlnit la vicecampioana României, și au primit peste 20. Banca nu a avut reacție, iar modul cum s-au prezentat a fost delsător. Abia însfertul al patrulea au început să joace la adevărata valoare, au început de la -18, au recuperat repede șase puncte, dar Rahkman a înscris în două momente cruciale de la distanță. Markovic este descalificat pentru cinci greșeli personale, uluitor, Gavrilovic a jucat cu 4 greșeli, iar Green a a juns și el la trei. Publicul s-a animat doar câteva minute, dar era de-a dreptul imposibil, adversarul fiind unul care nu a lăsat nimic la voia întâmplării. Rezultatul o înfrângere în care se poate lăuda prestația din ultimul sfert, dar celelalte trei sferturi trebuiesc încadrate la dezamăgitor.

Cei mai buni marcatori din tabăra noastră au fost Bickauskis 16 puncte, Holt 12 puncte, Richard 10 puncte, Etapa viitoare, CSM-ul se va deplasa în Portugalia pentru a juca cu cei de la FC Porto.

About Author