Categories Fotbal

Gerard Pique stabilește un dublu record pentru Barca

FC Barcelona a câștigat miercuri seara meciul din etapa a 3-a a Ligii Campionilor, împotriva lui Dinamo Kiev, cu golul marcat de Gerard Piqué, în minutul 36. Golul împotriva lui Dinamo Kiev, al 16-lea său gol în competiție, egalează precedentul record deținut de Roberto Carlos, în topul fundașilor.

Gerard Piqué a devenit al doilea cel mai bun fundaș marcator din istoria Ligii Campionilor, după ce a marcat miercuri împotriva lui Dinamo Kiev. Cel de-al 16-lea gol în competiție îl aduce la egalitate cu Roberto Carlos de la Real Madrid și cu unul în fața lui Sergio Ramos și Iván Helguera, Dani Alves fiind următorul pe listă, cu 12.

În mod curios, cel de-al 15-lea gol al lui Piqué în competiție a fost tot împotriva ucrainenilor, pe Camp Nou, în urmă cu un an, iar golul de miercuri a fost al treilea în total împotriva lui Dinamo. De asemenea, el a marcat de trei ori împotriva Romei.

Gerard Piqué a devenit, de asemenea, cel mai în vârstă jucător care a marcat pentru Barça în Liga Campionilor. În vârstă de 34 de ani și 260 de zile, el i-a depășit pe Sylvinho, care avea 34 de ani și 241 de zile când a marcat împotriva lui Shakhtar Donetsk în 2008, dar și pe Henrik Larsson, care a marcat la 34 ani și 63 de zile.

About Author