Categories Tenis

Victorie și Simona Halep ajunge în sferturi la Moscova

Simona Halep a obținut calificarea în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Moscova, după o nouă victorie în minimum de seturi contra unei jucătoare din Rusia. A fost 6-1, 7-6 (4) pentru Halep, într-un meci cu o desfășurare asemănătoare cu cel din primul tur, cu Potapova: un prim set dezechilibrat și dominat clar de româncă, un al doilea care a început în același stil, dar care s-a relansat și a ajuns, de data aceasta, în tiebreak.

În sferturi, Simona se va întâlni cu Maria Sakkari, favorită 3 și proaspăt calificată matematic, în premieră, la WTA Finals, după victoria de azi (6-2, 1-0 retragere) cu Anna Kalinskaya.

Sferturile de la Moscova sunt foarte puternice, de altfel: Sabalenka – Alexandrova, Sakkari – Halep, Vondrousova – Pavlyuchenkova și Kontaveit – Muguruza. Patru dintre aceste jucătoare sunt așteptate și la Cluj, săptămâna viitoare, la Transylvania Open.

La Tenerife, într-un turneu WTA 250 jucat pe hard outdoor, Irina Begu și-a continuat momentul bun recent printr-o o victorie cu Donna Vekic: 4-6, 6-2, 7-6 (4). Meciul fusese întrerupt aseară cu croata în avantaj, dar Irina a întors azi și s-a impus într-un tiebreak în decisiv pe care l-a tranșat câștigând ultimele trei puncte. Meciul s-a întins pe nu mai puțin de trei ore și 11 minute. A fost a patra oară în tot atâtea întâlniri când Irina o învinge pe Vekic.

Irina, care a câștigat 8 din ultimele 11 meciuri, o va întâlni pe talentata americancă Ann Li în sferturi.

About Author