Categories Baschet

Oradea își regăsește pofta de victorie la Szolnok

În cursul serii de miercuri 27 octombrie, CSM U Oradea a obținut primul succes în faza grupelor principale ale FIBA EuroCup, ediția 2021-2022. Orădenii au reputat un succes cu scorul de 75-58 (28-11, 18-13, 17-17, 12-17) în deplasare la Szolnok, în dauna celor de la Olajbányász din localitate. A fost un joc controlat autoritar de bihoreni în special în primele trei sferturi, atunci când mult mai motivați și bine organizați tactic au pus o diferență de 20 puncte pe tabelă.

Roș-albaștrii au început perfect meciul, reușind să-și surprindă adversarul pe contraatac și punctând ori de câte ori au avut ocazia. Rezultatul, după primele zece minute, românii au fost într-un avantaj foarte greu de remontat.

A urmat un al doilea sfert, în care din nou echipa mai inspirată s-a dovedit a fi formația vizitatoare, care a dat dovadă de multă încredere și a fost decisivă în cele mai importante momente. Apărarea funcționează destul de exact, iar în atac Richard sau Green sunt greu de oprit. După pauză, orădenii duc fiecare atac la limita timpului regulamentar, în timp ce echipa gazdă abuzează de aruncări din toate pozițiile, multe dintre ele ratate. Oradea etse mult mai experimentată și matură, iar diferența pe tabelă se menține constantă.

Mai sunt de jucat 10 minute. În principiu, Oradea nu mai are cum să piardă acest joc. Oaspeții au un parțial de 6-0, roș-albaștrii revin și egalează. 6-6. Maghiarii forțează totul pe cartea atacului dar e mult prea târziu. Richard transformă două libere și pecetluiește soarta unui joc la discreția baschetabliștilor din municipiul de pe Crișul Repede, care dacă vor continua să joace la fel, vor avea șansa lor până în final.

Una peste alta, o victorie mai mult decât clară pentru o echipă în ascensiune care avea nevoie de un nou succes pentru moral. Oradea a arătat mult mai bine față de partidele precedente, iar viitorul poate suna cu totul altfel când vorbim de multă încredere în forțele proprii.

Cei mai buni marcatori din tabăra oaspeților au fost Richard și Green câte 15 puncte fiecare, Bickauskis, Holt și Gavrilovic, câte 12 fiecare. Următorul meci al favoriților noștrii va avea loc sâmbătă 03 noiembrie, în deplasare în Polonia pe terenul celor de la Legia Varșovia.

About Author