Categories Tenis

Revenire de senzație în tenis pentru Simona Halep

Simona Halep a învins-o pe Gabriela Ruse cu 6-1, 6-2, miercuri, în al doilea duel integral românesc din cadrul turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250), care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca şi e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari.

Halep (30 ani, 18 WTA), principala favorită, a dispus de Ruse (23 ani, 85 WTA) după o oră şi 13 minute şi s-a calificat în optimile de finală.

Ruse a început curajos şi a avut o minge de break în primul ghem, dar apoi Halep a dominat ostilităţile şi s-a desprins la 5-0, încheind primul set cu 6-1.

În actul secund, Ruse a câştigat primul ghem, dar Simona Halep a reuşit să ia apoi trei ghemuri la rând. Ruse a reuşit să mai ia un ghem, însă Halep şi-a demonstrat valoarea şi s-a impus cu 6-2.

Dacă Halep a încheiat cu 6 aşi şi 2 duble greşeli, Ruse a avut 6 duble greşeli şi procentaje net inferioare la punctele făcute cu ambele servicii. Ruse şi-a creat o sigură şansă de break, pe care Halep a anulat-o.

Halep şi-a asigurat un cec de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA, urmând să joace în optimi contra rusoaicei Varvara Graceva (21 ani, 81 WTA).

La dublu, Irina Bara şi Ekaterine Gorgodze (Georgia) s-au calificat în sferturi, după o victorie cu 7-5, 6-2 în faţa perechii germane Mona Barthel/Anna-Lena Friedsam, în doar 62 de minute.

Bara şi partenera sa, care şi-au asigurat un cec de 2.300 de dolari şi 60 de puncte WTA la dublu, vor juca în sferturi contra rusoaicelor Alena Fomina/Ekaterin Iaşina, care le-au eliminat în primul tur pe principalele favorite.

„M-am simțit foarte bine pentru că venind din nou la Cluj e mereu o bucurie. Chiar dacă nu avem public, i-am simțit mereu aproape de când am venit. Am văzut poze cu mine peste tot prin oraș, mă simt ca acasă. Nu e niciodată ușor să joci cu o jucătoare din aceeași țară. Gabriela e o jucătoare solidă, a avut un an bun, a intrat în Top 100, merită toate aplauzele. A fost o bucurie să fiu pe teren și sper ca și mâine să joc la fel de bine. Jocul meu a mers foarte bine. Sunt pregătită fizic, doar să ajung eu în finală. Pentru mine e o revenire, sincer nu mă interesează rezultatul, doar vreau să-mi ating nivelul de dinainte. Nu mă gândesc împotriva cui joc. Am învățat acest lucru. Serena Williams mă intimida foarte mult, dar acum intru pe teren și mă concentrez doar pe mine. Nu m-am uitat la meciul adversarei mele de aseară, o să mă concentrez pe mine. Merg să mă odihnesc și voi vorbi cu antrenorii mei și despre acest aspect. Accidentarea de anul acesta fost prima gravă din cariera mea, bine că s-a întâmplat la 30 de ani. Nu am știut să o gestionez bine la început, m-am grăbit și am vrut să joc la Wimbledon. Nu știam dacă pot să mai joc la nivelul de azi, m-am chinuit, m-am descurajat, dar acum mă simt mult mai bine. Acum nu mă mai gândesc la dureri, de obicei ți-e frică atunci când revii după o accidentare, dar e o bucurie să fiu pe teren, să fiu aptă. Suntem cu toții toți triști că publicul nu e prezent aici, dar le transmit să aibă încredere, să trecem peste această perioadă dificilă, să aibă grijă de ei și sunt sigură că ne vom revedea pentru că am de gând să mai joc, nu mă gândesc să mă las” – Simona Halep 🇷🇴, după meciul cu Gabriela Ruse 🤩

About Author