Categories Baschet

Momentele jocului fără orizont trebuiesc eliminate!!!

Etapa a 10-a a Ligii Naționale de baschet masculin a adus sâmbătă 4 decembrie un nou succes pentru CSM U Oradea, scor 100-73 (22-21,21-17, 29-27, 28-8) în fața celor de la CSM Baschet Petrolul Ploiești. Jocul a fost unul foarte modest de ambele părți în condițiile în care gazdele nu se pot motiva în fața unor adversari mult mai slabi cotați.

La toate acestea se adaugă prestația mai mult decât jalnică a unei brigăzi de arbitrii care pur și simplu au fost depășiți total de ceea ce se întâmplă pe parchet.

Oradea a început bine jocul, Green nu aputut fi oprit în drumul spre panoul advers. 14-8 arăta tabela atunci când parcă mecanismul bihorean s-a stricat complet.

Odată cu schimbările și rotația mai lungă, datorită faptului că au disputat trei jocui în șase zile, echipa a arătat foarte modest. De fiecare dată jucătorii români care intră pe parchet sunt pur și simplu de nerecunoscut. Fometescu faultează total aiurea gândul lui fiind în cu totul altă parte, Baciu primește minute meci de meci, dar valoarea lui limitată îl face un jucător de duzină. Nicolescu nu mai este acel jucător care făcea diferența, lipsa meciurilor cu miză și a motivației fiind principalele cauze a unei evoluții șterse. De Marinău să nu mai vorbim, acest tânăr este departe rău de cerințele clubului…Păcat pentru că e chinuit atunci când intră, fiind din alt film.

E nevoie de reluari pentru un antisportiv la Popa Calotă, ceea ce nu este tocmai normal.

Una peste alta, Ploieștiul revine în joc, fără schimbări, doar cu zece jucători pe foaia oficială, fără faulturi, fără timp de odihnă. Ei profită din plin de lipsa de concentrare a orădenilor și țin aproape fiind mereu impulsionați de unele greșeli ale brigăzii de arbitrii în favoarea lor. Se ratează mult prea ușor, se primește coșuri norocoase, iar Markovic reușește contraperformanța de a-și băga mingea în propriul coș. Disperarea sau prostia este în floare. De antrenori nu ne dăm cu părerea pentru că ei le știu pe toate, nu sunt vinovați, aduc jucători și nu răspund pentru rezultatele obținute. Doar la Oradea se poate așa ceva.

Pauza este un sfetnic bun, se renunță la jucătorul român sub 21 ani obligatoriu pe parchet, iar disputa se schimbă. Gazdele încep să domine, dar pierd foarte ușor două sau trei posesii, pe mâna lor, arbitrii dau două mingi oaspeților, și aceștia din nou profită revenind pe tabelă. Se caută soluția prin care fiecare jucător să fie în teren atât timp cât este nevoie de el, miercuri având un nou meci extrem de important. Repet, când adversarul este unul modest, mentalitatea de fraier te face încrezător fără să faci efort. Tensiunea crește o dată cu trecerea timpului, tribunele își dau seama că ceva nu merge cu trebuie..

Se renunță la experimente, Gavrilovic are trei greșeli personale, este tras pe bancă, iar Markovic nu face față unui pivot mult mai puternic.

Ultimul sfert începe într-o dorință de victorie mult mai puternică din partea publicului. Trei coșuri consecutive de la distanță dau încredere echipei, care pur și simplu se dezlănțuie. Oboseala apare în tabăra ploieștenilor, care sunt depășiți la toate capitolele, Oradea pur și simplu nu poate fi stopată nici prin fault. Diferența de valoare își spune cuvântul, iar ecartul este mereu în creștere.

Din nou pe final de meci în teren intră o echipă de români care lasă impresia că baschetul este mereu o necunoscută. Așa arată românii noștrii într-un meci fără miză, în care ar trebui să demonstreze că sunt capabili de mai mult, dar na ei preferă un loc câlduț într-o echipă bună și se mulțumesc să fie antrenați indiferent cum.

Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Green 27 puncte, Nicolescu și Bickauskis câte 13 fiecare.

Miercuri 8 decembrie, de la ora 18,00 CSM U Oradea va juca cu Benfica Lisabona în faza a doua al Fiba EuroCup.

About Author