Superb succes obținut de orădeni în Portugalia!!!

În cursul serii de miercuri 15 decembrie, CSM U Oradea a jucat partida secundă din faza a doua a FIBA EuroCup la baschet masculin. Orădenii s-au deplasat în Portugalia pentru a juca pe terenul celor de la Sporting Lisabona, nimeni alta decât campioana țării respective. Cu toate acestea, CSM-ul a reputat un succes extraordinar, scor 83-77 (24-20, 25-19, 11-23, 23-15) la capătul unui meci foarte bun, cu unele mici excepții.

Disputa a început într-o ușoară dominare a vizitatorilor care au fost mult mai lucizi sub panoul advers. Richard a fost omul providențial, cel care cu două aruncări de la distanță a trecut Oradea în față.

Apărarea noastră a funcționat bine, portughezii s-au arătat surprinși de replica roș-albaștrilor. Green a avut și el contribuția lui, în timp ce Holt și-a făcut treaba cât de bine a putut.

Încă din start, Gavrilovic a avut probleme cu greșelile personale, Baciu fiind introdus pe parchet, din nou jucătorul român este neglijat cum e și normal, iar de regula Under 21 nu poate fi vorba.

În partea a doua, mecanismul grupării bihorene a funcționat cât se poate de normal, Markovic sau Nicolescu aducând plusul necesar când au venit de pe bancă.

Nici gazdele nu s-au lăsat mai prejos, au avut o rotație mai lungă dar nu foarte eficientă. Pe final de sfert, Markovic marcat două coșuri extrem de importante, Oradea ajungând la +10 pe tabelă. Părea la prima vedere o misiune normală să se impună românii.

Dezastrul s-a produs în primele trei minute din sfertul al treilea atunci când Sporting a reușit să treacă în avantaj cu largul concurs al unei echipe visătoare. S-au crezut mult prea repede învingători, au ratat două atacuri poziționale, Gavrilovic a fost penalizat cu antisportiv, și trecut pe bancă.

Abia după coșul de la distanță a lui Richard, partida s-a reechilibrat, asta după ce s-a solicitat de la banca noastră un timp de odihnă. Din nou richard ăncearcă de unul singur, dar ratează procedeul, arbitrii fluieră ușor fault în atac, gazdele sunt în penalitate, Markovic ajunge la linia de libere. Din păcate pentru el, ratează ambele tentative. Orădenii sunt penalizați imediat, lusitanii preiau conducerea.

Așadar cu zece minute înainte de final, tabela arăta 62-60.

Gazdele încriu primii de la distanță, Oradea irosește o nouă posesie. Green combină perfect cu Richard care de la distanță înscrie. Oradea are +1 pe tabelă, Bickauskis transformă două libere, timp de odihnă solicitat de gazde. Mai sunt de jucat puțin sub trei minute, tabela arăta 70-76, Markovic ratează libera suplimentară. Portughezii înscriu cinci puncte consecutv, timp de odihnă solicitat de bacna noastră. Bickauskis se accidentează la gleznă, locul lui etse luat de Nicolescu, care transformă două libere. Se pare că a făcut o entorsă. Tensiunea crește o dată cu trecerea timpului, Oradea faultează inutil. Holt dă lovitura de grație cu un coș de la distanță. 81-77 cu 26 secunde rămase de joc. Gazdele forțează o aruncare de la distanță, Green închde meciul cu un dank de zile mari.

Scor final, 83-77. Victorie magnifică obținută de orădeni în condiții dificile, după două zile pe drum, și cu care se pot mândri. Au luat o opțiune extrem de importantă întantative de a se califica în faza următoare a întrecerii. Cei mai buni marcatori ai îninvătorilor au fost Markovic 24 puncte, Richard 18, Green 11.

About Author