Meritele sportive sunt recunoscute de Casa Regală

Lewis Hamilton a fost înnobilat astăzi de către Prințul Charles la Castelul Windsor, în mod oficial. Septuplul campion mondial primise titlul de Cavaler încă de anul trecut, atunci când a câștigat al șaptelea său titlu din Formula 1, ajungând la egalitate cu Michael Schumacher.
Lewis Hamilton a venit la Castelul Winsdor alături de mama sa. El este al patrulea pilot din istoria Formulei 1 care primește titlul de cavaler, după Sir Jackie Stewart, Sir Stirling Moss și Sir Jack Brabham.

Atac la Lewis Hamilton: ”Pentru ţară efectiv nu ştiu ce au făcut. Nu merita acest titlu onorific”
Fanii Formulei 1 s-au bucurat de un sezon fantastic în 2021. Lewis Hamilton și Max Verstappen au dus o luptă pe cinste pe întreaga durată a sezonului, iar înainte de ultima etapă, cea de la Abu Dhabi, cei doi piloți soseau la egalitate de puncte.
Max Verstappen a cucerit titlul mondial, dar nu au lipsit controversele. Cei de la Mercedes au depus contestații, acuzând modul în care stewarzii și directorul de cursă, Michael Masi, au gestionat finalul cursei. Deciziile acestora din timpul Safety Car-ului au creat confuzie atât în rândul celor două echipe ale piloților implicați în lupta la titlu, cât și în rândul celorlalți piloți.
Cu un singur tur rămas de parcurs după Safety Car, cu pneuri proaspete, Max Verstappen l-a depășit pe Lewis Hamilton și a cucerit titlul mondial. Cei de la Mercedes nu au fost de acord cu acest rezultat și au făcut mai multe contestații după cursă. În cele din urmă, contestațiile depuse de către Mercedes au fost respinse, iar titlul a rămas la pilotul olandez al celor de la Red Bull.

About Author