Gică Popescu își face simțită prezența în Guvern!!!

Ministerul Sportului va finanţa începând cu 2022, pentru prima oară, academiile de copii şi juniori ale cluburilor de fotbal din România, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Eduard Novak.

„Mă aşteptam la performanţe mai bune ale lotului naţional de fotbal. În 2022 ne dorim foarte mult să finanţăm academiile de fotbal de copii şi juniori afiliate FRF. Cine are cluburi de copii şi juniori prin Federaţia Română de fotbal o să finanţăm aceste academii”, a declarat Novak.

El a precizat că Federaţia Română de Fotbal va fi finanţată în baza cererilor depuse de către cluburile care au academii.

„Ei trebuie să vină, ca orice altă federaţie, să îşi depună actele pentru finanţare conform metodologiei şi dacă totul este în regulă, noi finanţăm federaţia. Sunt copiii noştri şi este normal că statul să investească în copii. Cei de la FRF au un proiect special pentru copii şi juniori şi ideea noastră este să creştem nivelul de performanţă. Este ceva imperios necesar”, a adăugat Novak.

Federaţia Română de Fotbal, entitatea cu cel mai mare număr de sportivi legitimaţi, nu primeşte finanţare de la bugetul de la stat prin Ministerul Sportului.

About Author