Sportul are un buget mai mare. Nu cu mult…

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak (foto) a tras linie după un 2021 dezamăgitor. Cu medalii la olimpiadă, dintr-o muncă acumulată de ani de zile, acrsta a făcut o radiografie a situației:

Cred că anul 2021 a fost un an de succes pentru sportul românesc. A început cu un buget aprobat destul de modest, de 521 de milioane de lei, și am ajuns la sfârşitul anului cu o execuţie de 629 de milioane de lei. Am primit susţinere din fondul de rezervă al statului, pentru trei evenimente sportive internaționale importante pe care le-am organizat, am dublat fondul de premiere a olimpicilor, am obținut fonduri și prin rectificarea bugetară. A fost un an al analizelor, am auditat instituțiile subordonate, pentru a înțelege unde sunt problemele, am luat o serie de măsuri pentru a regla ceea ce se putea face în această primă etapă, am identificat problemele și am demarat procesul de realizare a Strategiei Naționale pentru Sport.
În 2022, pornim cu motoarele turate, cu un buget aprobat, doar pe sport, de 571 de milioane de lei. Este cel mai mare buget aprobat în ultimii foarte mulţi ani pentru sport și sunt foarte fericit pentru această realizare. Avem o serie de obiective prioritare, cel mai important fiind finalizarea Strategiei, alături de primele măsuri cu impact privind digitalizarea, reformarea sistemului de specializare a antrenorilor, Liga de Aur sau finanțarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori. Am toată încrederea că 2022 va fi cu adevărat anul renașterii sportului românesc performant și de performanță.

About Author