Categories Fotbal

CAO Oradea și Lotus Băile Felix prelungesc perioada de căutări

Așa cum este normal, sportul rege și anume fotbalul poate fi de actualitate și în perioada de pauză competițională. În ceea ce privește județul Bihor, CAO Orradea și Lotus Băile Felix, cele două formații care evoluează în Liga a 3-a, Seria a X-a sunt în grafic, în ceea ce privește obiectivul. Și anume calificarea în play-off în prima parte și promovarea în partea a doua.

Făcând o paralelă între cele două formații ambele sunt în perioada de căutări. Și ambele au probleme în compartimentul ofensiv, unde au pierdut jucători importanți. CAO și-a pierdut golgheterul pe Mariuz Hosu și ca și o noutate în premieră, este foarte probabil să-și mai piardă unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei. Nu este oficial iar viitorul se anunță unul extrem de atractiv pentru iubitorii de fotbal prin prisma mutărilor ce vor avea loc.

Toți cititorii trebuie să înțeleagă că pentru a ajunge la finalizarea proiectului dorit, se fac pași mici dar siguri iar la această oră, CAO este o formație cu o stabilitatea financiară foarte bună doar că se pot întinde atît cât le permite bugetul. Orice viziune de viitor cu proiecte fanteziste este exclusă din start. Iar cel mai important, sezonul viitor echipa se va numi FC Bihor, indiferent de eșalonul în care va evolua.

În cealaltă tabără, formația pregătită de antrenorul Gheorghe Ghiţ a anunțat, prin vocea președintelui Alex Krenek, că a renunțat la patru fotbaliști cu care a început campionatul, Andrei Făgărășanu, Adrian Popa, Cătălin Tutuța, Balazs Dombradi. Sunt în negocieri avansate cu doi bihoreni pentru a reveni la echipă, dar partea financiară pare să fie decisivă. Iar iubitorii de fotbal știu sa ar trebui să știe că în play-off, va exista un alt fel de jocuri, în care presiunea rezultatului și a punctelor puse în joc vor fi decisive. Spectacolul va fi trecut în plan secund, iar formațiile care au în componență jucători cu experiență, care au mai dispiutat astefl de jocuri vor avea un avantaj.

Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4). Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6).
Locul ocupat de fiecare echipă în clasamentul final al sezonului regular va da ordinea la stabilirea meciurilor pentru play-off, respectiv play-out. Locul 1 în sezonul regular este poziția 1 în play-off, respectiv locul 5 în sezonul regular este poziția 1 în play-out, ș.a.m.d.
După încheierea Fazei a II-a se trece la ultima partea de campionat. În Faza a III-a vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj, exact cum a avut loc și în ediția trecută de Liga 3.

În runda semifinală – cele 20 de echipe vor fi împerecheate în zece dueluri în dublă manșă. De această dată, nu se va mai trage la sorți pentru stabilirea primei echipe gazdă, ci echipele de pe locurile 1 vor fi gazde în manșa retur.

About Author