Mircea Lucescu, antrenorul anului în Ucraina

Tehnicianul echipei Dinamo Kiev, Mircea Lucescu (foto), a fost desemnat antrenorul anului în Ucraina, informează presa din ţara vecină, potrivit news.ro.

Distincţia i-a fost acordată de Asociaţia Antrenorilor din Ucraina, pe baza a cinci criterii, care au vizat rezultatele înregistrate (punctaj 4,7 din 5), dificultăţi în îndeplinirea atribuţiilor (4,3), abilitatea de a lucra cu jucătorii (4,3), tactica şi schimbările efectuate la meciuri (4,7), progresul în evoluţie şi rezultate (4,5).

Cu 4,5 medie generală, Mircea Lucescu i-a devasat pe Victor Skripnik (Zoria Lugansk), 4,34 de puncte, şi Igor Iovicevici (Dnipro-1), cu 4,3 puncte.

Lucescu nu a fost depăşit la niciunul dintre criteriile de mai sus.

Antrenorii care au condus rivala Şahtior Doneţk în anul 2021, Luis Castro (până în vară) şi Roberto de Zerbi, s-au clasat pe locurile 4 şi 5, cu 4,22 puncte, respectiv 4,2 puncte.

În acest an, Dinamo Kiev a câştigat campionatul şi Cupa Ucrainei. În sezonul aflat în desfăşurare, echipa antrenată de Mircea Lucescu ocupă locul 2, cu 45 de puncte în 18 etape, după Şahtior Donţek, formaţia pregătită de De Zerbi, care a acumulat 47 de puncte.

About Author