Categories Tenis

În pas de marș spre turul al treilea la AO

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (foto) s-a calificat fără emoţii în runda a treia a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe brazilianca Beatriz Haddad Maia cu 6-2, 6-0, joi, la Melbourne.

Halep (30 ani, 15 WTA), cap de serie numărul 14, a obţinut o victorie clară, în doar 66 de minute.

Fostul lider mondial, care anul trecut a atins sferturile la Melbourne, a avut o evoluţie remarcabilă, în faţa unei jucătoare de forţă, a rezistat foarte bine în raliuri lungi şi a fost inspirată.

Halep a început excelent şi a condus cu 3-0 în primul set, pe care l-a câştigat în cele din urmă cu 6-2. Actul secund a fost fără istoric, jucătoarea sud-americană având o singură şansă (ratată) de a obţine un ghem.

Simona Halep a fost net superioară la serviciu, Haddad Maia (25 ani, 83 WTA) nereuşind să îşi creeze nicio minge de break.

Halep a încheiat cu 15 mingi direct câştigătoare, iar Haddad Maia a avut doar 5. La erori neforţate, Halep, finalistă la Australian Open în 2018, a totalizat 12, în timp ce brazilianca a avut 22.

Halep şi Haddad Maia s-au întâlnit până acum o singură dată, în 2017, în turul al doilea la Wimbledon, românca impunându-se cu 7-5, 6-3.

Românca şi-a asigurat un cec de 221.000 de dolari australieni şi 130 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe Danka Kovinic (Muntenegru), care a dispus de Emma Răducanu cu 6-4, 4-6, 6-3.

Halep şi Kovinic (27 ani, 98 WTA) au avut o singură confruntare, în 2016, în sferturile turneului WTA de la Bucureşti, câştigată cu 6-4, 6-2 de Simona, care îşi adjudeca ulterior titlul (6-0, 6-0 în finala cu Anastasija Sevastova).

Halep este a doua româncă ajunsă în turul al treilea la Australian Open în acest an, după Sorana Cîrstea, care a dispus joi de Kristina Kucova (Slovacia), cu 6-2, 6-4.

About Author