Orădeanul Alex Creț urcă pe podium la Grand Prix-ul din Portugalia

Alex George Creț, sportiv legitimat la CSM Oradea, a obținut medalia de bronz la Grand Prix-ul de la Almada (Portugalia). Judoka orădean a participat la categoria 90 kilograme.

Creţ a trecut în optimi de sud-coreeanul Juyeop Han, în sferturi l-a învins pe georgianul Imeda Gogoladze, dar a pierdut semifinala cu olandezul Jesper Smink. Sportivul batav a și câștigat competiția. În meciul pentru bronz, Creţ s-a impus în faţa moldoveanului Iurie Mocanu.

Aceasta este a 11-a prezență pe podium pentru Alex Creț într-o competiție internațională și prima într-un concurs de tip Grand Prix. Evenimentul a reunit 301 sportivi din 41 țări.

Sportivul legitimat la CSM Oradea este antrenat de Emil Morar, Dan Fâșie (foto alături de sportiv) și Szoke Laszlo. Următorul eveniment internațional la care Creț va lua parte este Grand Prix-ul de la Tel-Aviv, programat pentru 17 februarie anul curent. Amintim că Alex Creț a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului 2021 de către Direcția Județeană de Sport și Tineret Bihor.

About Author