Categories Fotbal

Formatul Ligii 1 rămâne aceelași cel puțin încă un sezon

În ultimele luni, mai multe personaje importante din România au lansat ideea conform căreia numărul de echipe din Liga 1 se va mări din nou la finalul acestui sezon, de la 16 la 18.
Răzvan Burleanu a comentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, aceste zvonuri. Președintele Federației Române de Fotbal a evidențiat avantajele actualului format și a explicat de ce sistemul cu play-off și play-out este cea mai bună variantă pentru campionatul din România.
„Sistemul cu 16 echipe, așa cum a fost el gândit, și cunoașteți foarte bine că a fost un sistem la care ne-am consultat la nivel european cu cei de la HyperCube, ne-am uitat foarte mult pe audiențele tv, ne-am uitat foarte mult și pe prezența pe stadioane.


Un sistem cu 16 echipe în sistemul play-off și play-out, cu această punte de legătură între play-out și play-off, în momentul de față, este cea mai bună soluție pentru campionatul național.
Orice sistem competițional care presupune un format doar tur-retur va duce la înregistrarea unui număr foarte mare de meciuri considerate a fi fără miză, probleme foarte mari pe care le putem înfrunta în ceea ce privește integritatea competiției și în niciun caz nu ne dorim să ne întoarcem la cooperativa de altădată”, a declarat Răzvan Burleanu.

Reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal au reacționat și ei la zvonurile privind creșterea numărului de echipe. Secretarul general, Justin Ștefan, a comentat în ianuarie posibilitatea schimbării formatului, care fusese anunțată la finalul anului trecut de Mirel Rădoi.
Oficialul LPF a spus că nu se pune problema modificării numărului de echipe din Liga 1, punctând care a fost motivul precedentei schimbări, din 2020.
„Suntem de acord cu poziția domnului Burleanu. În momentul în care am trecut de la 14 la 16 echipe a fost situația aceea cu Covid-19. Deci, în momentul de față, nu se are în vedere modificarea numărului de echipe la Liga 1. Când ne uităm la anumite probleme financiare pe care le au anumite echipe ar fi eronat să mărim campionatul”, a declarat Justin Ștefan.

About Author