CN Mihai Eminescu va avea o nouă sală de sport!!!

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului întrunită săptămâna trecută a avizat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construire sală de sport pe terenul situat pe str. Academiei, nr. 19, în imediata vecinătate a parcării publice supraetajate de pe str. Gh. Barițiu. Proiectul este o investiție realizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Noua sală de sport va deservi elevii Colegiul Național „Mihai Eminescu”, dar va avea și o destinație publică, putând fi utilizată și pentru alte activități sportive sau multifuncționale. După construcția noii săli, vechea sală de sport a colegiului va fi demolată, aceasta fiind o clădire veche construită după anii 1940, care nu mai corespunde standardelor actuale de educație fizică și sport.

Ca urmare a realizării acestei investiții, proiectul reabilitării Colegiului Național „Mihai Eminescu” va viza doar cele trei tronsoane ale imobilului, tronsoane de clădire care se vor realiza prin fonduri accesate prin Programul Operațional Regional (POR), CNI și buget local.

Comisia de urbanism a aprobat favorabil PUD-ul. Zona studiată prin PUD are o suprafață de 3750 mp, din care 2712 mp vor fi ocupați de clădiri, 908 mp de alei carosabile de incintă, 130 mp de zone verzi și o bază sportivă cu trei terenuri de tenis.

Astfel, sala de sport de pe str. Academiei are regimul de înălțime parter+etaj. Suprafața construită la sol a acesteia este de 1445 mp, iar suprafața desfășurată de 1750 mp. Aceasta este prevăzută cu o tribună de 180 de locuri și va avea următoarele funcțiuni: sală de handbal, vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice. La frontul străzii Academiei se va construi o clădire multifuncțională cu destinația instituții și servicii.

About Author