Tăcerea poate naște suspiciuni…

Seria de înfrângeri total neașteptat pentru secția de baschet a CSM Oradea nu poate să rămână așa fără urmări. De mult trebuia să se intervină, dar totuși criza de timp, meciurile dese din trei în trei zile, nu permitea acest aspect. Pentru cei care nu știu, CSM-ul a pierdut nu mai puțin de patru meciuri în deplasare, trei în fața unor adversari mult mai slabi cotați.

Cauzele pot fi multiple, cei care conduc analizează și știu ce au de făcut, doar că deocamdată ezită să se pună practic piciorul în prag. Nu există SCUZE… Clar toți sunt vinovați, de la președinte la antrenori, jucători și cei din staff-ul medical. Toți se bucură la victorii, toți să fie vinovați la înfrângeri. Doar că situația nu mai poate continua așa.

Acuzele din toate părțile că e plafonat antrenorul, că jucătorii nu sunt interesați doar de statistici sau că joacă la pariuri trebuie sdemonstrate. În condițiile în care sponsorul principal este o casă de pariuri, suspicinea este la ea acasă.

Mai mult această tăcere lasă loc de interpretări. Când echipa câștigă, declarații și antrenorul și un jucător. Ei na, când pierd, capul în pământ și nimic. Nu e normal așa ceva. În niciun caz. Există explicații unor eșecuri greu de accpetat dar acestea trebuiesc făcute publice.

Referitor la pariuri, personal nu cred așa ceva. Cei care acuză ar tebui să aibă dovezi solide. Un lucru este sigur, echipa traversează o perioadă critică, obiectivele sunt deja compromise, iar scuzele nu își au rostul. Că ne place că nu ne place, trebuie să acceptăm cî până acum acest sezon a fost un eșec, chiar dacă au avut o evoluție apreciabilă în Cupele Europene.

Jucătorii străni de la noi, care încasează salarii umflate, sincer peste nivelul de trai din România nu au pic de respect pentru club, culori sau oraș. Antrenorul la fel, este unul dintre principalii vinovați, dar mereu găsește scuze. Tipic zonei din care provine. Niciodată nu e vinovat el, alții.

Chiar dacă nu citesc aceste rânduri, jucătorii și antrenorul, pur și simplu SĂ LE FIE RUȘINE. Fac parte din istoria acestui club construit de-a lungul anilor, și dezamăgirea este imensă. Să nu mai spun că vor fi cei care vor inaugura sala nouă iar caracterul lor lasă mult, mult de dorit. Păcat că au dat cu piciorul unui sezon care trebuia să fie unul pozitiv…

About Author