Categories Baschet

O primă parte bună, o parte a doua interpretabilă

În cursul după-amiezii de marți 12 aprilie, în Sala Sporturilor din Timișoara, SCM OHMA din localitate a întâlnit pe CSM U Oradea într-o restanță a Ligii Naționale de baschet masculin. Reușind să conducă pe toată durata partidei, bihorenii au reputat o victorie fără probleme cu scorul de 67-62 (17-12, 18-11, 18-21, 14-18).

Roș-albaștrii au început bine jocul, au dominat duelurile sub ambele panouri și au pus cinci lungimi încă din primul sfert. Din păcate din nou în tabăra vizitatorilor au fost probleme la aruncările de la distanță, capitol la care Oradea a avut mari probleme. Nicio echipă de junioari nu are asemenea procentaje când vorbim de baschetul profesionist.

În sfertul secund, sfertul rezervelor, Baciu s-a descurcat bine în fața adversarilor, în timp ce Markovic și-a făcut prezența pe tabelă. Din nou tripleta Richard, Green și Holt au fost de neoprit, ei fiind practic cei care au făcut diferența. Și Ogden și-a adua aportul ofensiv, dar defensiv a fost modest.

Oradea are în continuare probleme în apărare, Timișoara nu a profitat din plin iar diferența s-a menținut constant. Abia după pauză, gazdele au forțat revenirea pe tabelă, rotația lor a funcționat destul de bine, jucătorii de bază bifând minutele normale.

Meciul s-a încins abia în ultimul sfert atunci când organizatorii au forțat egalarea, Olah fiind unul dintre artizanii partidei. Acesta a marcat două triple consecutive, a strans scorul și a făcut ca spectacolul să devină mai atractiv. La fel ca și la precedentul joc cu Craiova, Oradea are o mentalitate de echipă mică și cedează total inișiativa pe final.

Ratează două atacuri consecutive, Markovic este penalizat ușor cu fault, Timișoara revine în meci. Mai sunt de jucat, 61secude, Oradea are +3 pe tabelă. Markovic de la distanță scutură plasa, timp de odihnă Timișoara.

Oradea irosește atacul, la fel ca și gazdele, care sunt forțate să faulteze. Final de joc, victorie a gruparăii din municipiul de pe Crișul Repede care își consolidează locul în play-off. Din păcate sunt departe de forma de altă dată și de echipă care reușea victoriii concludente prin prezența pe parchet.

Cei mai buni marcatori au învingătorilor au fost Gavrilovic 14 puncte, Markovic 13, Richard și Green câte 10 fiecare.

About Author