Categories Fotbal

Și s-a ajuns în careul de ași

Villarreal a furnizat marți seara una din cele mai mari surprize ale sezonului în Liga Campionilor la fotbal, eliminând în faza sferturilor de finală pe nemții de la Bayern Munchen, trupa lui Unai Emeri făcând încă o victimă cu nume sonor, după ce a eliminat și pe Juventus, în optimi.

Submarinul galben venea la Munchen cu un avantaj de un gol, obținut în meciul tur și părea că va reuși să nu primească gol, în ciuda ofensivei susținute a germanilor la poarta lui Rulli, care a rămas neatinsă până la pauză.

La reluare, Lewandowski a marcat al 13-lea gol al sezonului în competiție și a egalat situația la general (1-0, min. 52)

Bavarezii au trimis 11 șuturi spre poartă în partea secundă, însă cei care au marcat au fost oaspeții, care au marcat golul calificării la singurul șut pe spațiul porții, prin nigerianul Samuel Chukwueze, în minutul 88.

Remiză uimitoare pe terenul lui Bayern Munchen, scor 1-1, și spaniolii avansează în semifinalele Ligii Campionilor, cu 2-1 la general.

Bayern, de șase ori campioană europeană, părăsește competiția, eliminată de echipa a cărei cea mai bună performanță în competiție era o semifinală în 2006.

Real Madrid anulează remontada englezilor de la Chelsea și e în semifinala Ligii Campionilor

Speranțele lui Chelsea de a încheia cu o calificare o revenire ce părea a fi una miraculoasă în Liga Campionilor s-au năruit după ce londonezii nu a reușit decât o victorie cu 3-2 pe terenul lui Real Madrid, după două reprize de prelungiri. Benzema a dat albaștrilor lovitura de grație.

„Los Blancos” au cedat avantajul de două goluri, înainte de a da lovitura egalizatoare pe finalul meciului și de a prelungi partida cu încă 30 de minute. Karim Benzema s-a remarcat din nou, trimițându-și echipa în semifinale, în detrimentul deținătoarei trofeului, cu o victorie cu 5-4 la general.

Campionii europeni în exercițiu au preluat conducerea marți seară după 15 minute, când Ruben Loftus-Cheek și Timo Werner au combinat înainte de a-i trimite lui Mason Mount, care a șutat puternic pe lângă Courtois (0-1, min. 15).

Băieții lui Tuchel și-au continuat dominația după pauză, iar Antonio Rudiger a marcat în urma unui corner, lovind cu capul în colțul lung, pentru a egala scorul general (0-2, min. 51, 3-3 la general).

Real Madrid a continuat să-și creeze ocazii importante la poarta lui Mendi, însă Chelsea a marcat pentru 0-3, prin Timo Werner, după ce inițial a mai avut o reușită anulată pentru henț (0-3, min. 75), iar Benzema a reluat cu capul în bară, la cealaltă poartă.

Real a egalat scorul la general, prin rezerva Rodrygo, cinci minute mai târziu. Mingea centrată de Modric i-a venit perfect brazilianului, care a înscris cu un voleu de efect (1-3, min. 80).

Christian Pulisic a irosit apoi două ocazii uriașe de a obține victoria în minutele suplimentare, dar a tras de două ori pe lângă poartă, ceea ce a făcut ca meciului să ajungă în prelungiri.

Real Madrid a preluat din nou conducerea după 96 de minute, când a prins-o pe Chelsea într-un moment de lipsă de concentrare. Vinicius a centrat pentru ca Benzema să înscrie cu a treia sa lovitură de cap din meci (2-3, min. 96).

5-4 la general și Real Madrid merge în semifinală.

Manchester City a remizat, miercuri, în deplasare, scor 0-0, în meciul cu Atletico Madrid, din manşa a doua a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, calificându-se în penultimul act. În tur, City s-a impus cu 1-0

În celălalt joc al zilei, Liverpool a remizat, scor 3-3, pe teren propriu, cu Benfica Lisabona, după ce s-a impus în tur, cu 3-1.

Echipa antrenată de Jurgen Klopp va juca în semifinale cu Villarreal, iar cea pregătită de Pep Guardiola, cu Real Madrid.

About Author