Categories Tenis

Demonstrație de forță a Poloniei

Polonia conduce România cu 2-0, vineri, la Radom, după ce Iga Swiatek(foto) a surclasat-o cu 6-1, 6-0 pe Mihaela Buzărnescu, în al doilea meci de simplu al întâlnirii din calificările competiţiei feminine de tenis pe echipe Billie Jean King Cup.

Swiatek (20 ani) a obţinut prima sa victorie din postura de lider WTA, după doar 55 de minute.

Buzărnescu (33 ani, 123 WTA) nu a reuşit să-i facă faţă polonezei, care venea după trei titluri WTA 1.000 consecutive, la Doha, Indian Wells şi Miami.

Mihaela Buzărnescu avea doar patru meciuri jucate în acest an, trei la simplu şi unul la dublu, toate pierdute.

Meciul a fost unul fără istoric, cu doar 22 de puncte câştigate de româncă, 16-1 pentru Swiatek la capitolul winners, 18 erori neforţate pentru Buzărnescu şi 15 pentru adversara sa.

În primul meci de vineri, Magda Linette (30 ani, 58 WTA) a trecut de Irina Begu (31 ani, 63 WTA) cu 6-1, 4-6, 6-2.

Sâmbătă, de la ora 12:00, sunt programate celelalte meciuri de simplu, Begu – Swiatek şi Buzărnescu – Linette, precum şi meciul de dublu, Magdalena Frech/Alicja Rosolska – Andreea Mitu/Andreea Prisăcariu.

Căpitanul nejucător al echipei României, Horia Tecău, s-a confruntat cu mari probleme de lot înaintea partidei cu Polonia, ultima oară în cursul zilei de marţi, când Monica Niculescu a fost depistată pozitiv la virusul Covid-19. Niculescu este a treia jucătoare română care declară forfait pentru acest meci din cauza Covid-19, după Raluca Olaru şi Gabriela Ruse. Simona Halep şi Jaqueline Cristian nu pot participa nici ele, fiind accidentate.

Polonia are 4-2 în meciurile directe cu România, cel mai recent duel având loc în 2013, la Eilat (Israel), când Polonia s-a impus cu 2-1, în primul tur al Grupei I, zona Europa/Africa a Fed Cup. Alicja Rosolska este singura supravieţuitoare de la acest duel, pierzând atunci meciul de dublu.

About Author