Categories Baschet

Desprinderea pe tabelă s-a produs pe final de joc

Oradea a reușit performanța de a învinge în decurs de două patru zile de două ori Timișoara. Nu este simplu să te impus într-o perioadă de timp atît de scurtă în fața oricărui adversar. Scor final 78-72 (14-18, 17-11, 21-24, 26-19).

A fost nevoie de o rotație mai lungă, a fost nevoie de un final în care valoarea individuală a lui Green sau Richard au făcut diferența. Este adevărat că și Timișoara a avut o problemă medicală un jucător important fiind pierdut încă din primul sfert. Jocul a început în nota de echilibru, vizitatorii au reușit să înscrie mult mai lejer cu largul concurs al unei apărări visătoare. Apărarea este cel mai slab punct al unei formații care se decurca mult mai bine în fața unor adversari mult mai bine cotați. După un timp de odihnă, mingea este3 repusă direct afară!!!

Dealtfel pe toată durata jocului, orădenii nu s-au putut mobilizat, mentalitatea de învingători de dinainte spunându-și cuvântul.

Timișoara pune opt lungimi avans, banca roș-albastră ca de obicei nu are recție, de frică să nu rămâne pe final fără timp de odihnă. Gavrilovic își arată limitele, pur și simplu nu mai este capabil să-și îmbunătățească jocu iar Jovanovic este umplutură. Nu are ce căuta la achipă și nu se justifică sub nicio formă achiziția. Așa se întâmplă când își arați dispurarea.

După primul sfert, Oradea începe să conteze pe tabelă dar se marchează foarte puține puncte. Ogden își ajută echipa defensiv, iar ofensiv aportul este modest.

Vescan aruncă aiurea iar presiunea se simte. Se marchează greu, Olah fiind singurul care se descurcă bine, Baciu fiind uitat complet pe bancă. se apelează la soluțiile de avarie, Marinău este modest, iar publicul simptă că echipa nu joacă deloc. Doar în unele întâlniri de juniori procentajele sunt atât de slabe. Baschetul sau spectacolul baschetbalistic pierd teren, pauza vine la fix.

Partea a doua arată o echipă gazdă capabilă să impună ritmul în timp ce bănățenii trăiesc din acțiuni individuale. Niciuna dintre echipe nu se pot desprinde decisiv, prestația jucătorilor românii fiind submediocră. Ogden rupe coșul în două rânduri iar meciul se animă. Gajic sau mobilul Olah sunt principalii marcatori ai oaspeților, în timp ce Maikovic cu o prestație solidă este chemat pe bancă.

Mai sunt de jucat 10 minute. E nevoie de energie, Holt încearcă mereu să așeze atacurile bihorenilor, Richard este omul meciului. Gavrilovic cu o prestație sub orice critică este chemat pe bancă, Markovic forțează aruncarea și înscrie. Oradea se menține mereu în frunte, publicul își susține favoriții iar orice atac contează, orice coș poate fi decisiv.

Pe sirenă Green înscrie un coș de la distanță, extrem de important. Elevii lui Dragan Petricevic forțează revenirea fără a avea răbdarea cenesară, irosesc lejer posesia, Richard este decisiv. Așa s-a scris istoria unei confruntări în care Oradea a avut o primă repriză slab ă șio a doua mai bună, în care a câștigat o victorie de moral. Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Richard 17 puncte, Ogden 16, Green 12.

About Author