93 de sportivi la Festivalul Tineretului European

România va participa cu un lot de 93 de sportivi, dintre care 32 la masculin şi 61 la feminin, la Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2022 pentru sporturile de vară, care va avea loc în perioada 24-30 iulie, la Banska Bystrica (Slovacia), potrivit informațiilor de la Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Tineri olimpici români vor evolua la opt discipline sportive din cele zece ale competiţiei: atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal feminin, înot, judo, tenis şi volei feminin. Badmintonul şi baschetul completează lista sporturilor incluse în programul competiţiei.

Reprezentanţii comitetelor olimpice naţionale din toată Europa s-au reunit zilele acestea la Banska Bystrica, cu trei luni înaintea începerii Festivalului Olimpic al Tineretului European 2022.

Team România este reprezentată la eveniment de şeful de Misiune pentru FOTE Banska Bystrica 2022 Dragoş Tătaru şi de Liliana Dorneanu, adjunctul şefului de Misiune.

Oficialii prezenţi la eveniment au aflat ultimele detalii despre organizarea celui mai mare eveniment multisport din Slovacia, au fost informaţi despre situaţiile legate de cazare, acreditare, ceremonii şi transport. De asemenea, reprezentanţii comitetelor olimpice vor vizita bazele sportive şi li se va prezenta o parte din echipamentul tehnic care le deserveşte.

About Author