Categories Fotbal

O neatenție din final trimit toate punctele spre Baia Mare

Etapa a 5-a a play-off-ul Seriei 10 din Liga 3 a adus față în față sâmbătă 30 aprilie pe Stadionul Municipal Iuiu Bodola din Oradea formațiile Club Atletic 1910 și liderul Minaur Baia Mare. Din păcate pentru ei, din cele patru jocuri oficiale, orădenii au suferit tot atâtea înfrângeri în dauna băimărenilor, care sunt deja cu gândul la baraj. De astă dată s-au impus cu 1-0, în urma unui penalty corect acordat pe final de joc și transformat de Ciocan.
Debutul jocului a fost unul modest de ambele părți, cu o luptă surdă la mijlocul terenului pentru balon fără a pune în real pericol poarta adversă. Chitaș a mai încercat câte o acțiune individuală dar fără sorți de izbândă.

Fotbalul din acest eșalon este la un nivel atât de josnic, încât se fac unele greșeli de exprimare extrem de greu de înțeles. După un ciclu de pregătire de șapte zile cu antrenamente, exprimarea la meci este una modestă. Poate că pretențiile noastre sunt prea mari, problema este că nu există nicio urmă de progres de la o rundă la alta. Abia pe final de repriză două acțiuni ale bihorenilor au mai dezmorțit o atmosferă de vacanță.

Partea a doua a început în ușoara notă de dominare a organizatorilor care au avut o bună oportunitate irosită cu multă ușurință cu capul de către Kovacs, singur în trei metri. Ardelean a șutat puternic peste pentru ca Stanciu sau Chide de partea cealaltă să fie indiciși.

Mai mult, Patrick Petre un jucător cu pretenții venit din liga a doua era atât de fricos în duelurile pentru balon, că le evita mereu.
Pe final de joc și Oiță cu capul din șase metri a trimis imprecis, ocazie rarisimă, dovadă lacune mari în jocul aerian.

M. Ion s-a zbătut mult între cei doi fundași adverși dar nu se poziționa spre poartă lucru care îl dezavantajează. Mai mult, Chiraș încă nu a înțeles că fotbalul este și ofensiv și defensiv, el în partea a doua a fost pur și simplu capăt de linie. La una dintre acțiunile pe dreapta în superioritate numerică, Ciocan este faultat clar în careu și tot el a transformat un penalty care a făcut diferența.

Este idanmisibil să joc acasă și să nu știi să te organizezi defensiv atunci când adversarul atacă, unii jucători alergau și alții se uitau. Aceasta este imaginea per-ansamblu a unei echipe care are potențial, dar a cărui exprimare nu este la adevărata valoare. Iar despre constanță nu putem vorbi pentru că le lipsește cu desăvârșire.

Miercuri de la ora 18,00 la Sânmartin are loc derby-ul Bihorului între Lotus și CAO.
CAO: R. Bob – C. Jurj, Cl. Petruș, D. Stan, M. Kovacs – G. Cherman (89 P. Chiș-Toie), R. Gunie – A. Gheorghiță (69 R. Ardelean), Ad. Popa (69 D. Cîrjan), Fl. Chitaș – M. Ion (69 Sg. Jurj). Antrenor: Florin Farcaș
Minaur: R. Băila – C. Jucan, G. Oiţă, M. Lazăr, M. Potcoavă, M. Donca (78 Sg. Ciocan), D. Simion, V. Chinde, D. Matei, P. Petre (90+1 C. Tand), C. Stanciu (65 A. Văsălie). Antrenor: Ciprian Danciu
Eliminări: – / G. Oiță 90+1

About Author