Sportul poate deveni o prioritate când afacerile funcționează bine

Peisajul sportiv al municipiului Oradea s-a îmbunătățit cu cea mai mare bază sportivă privată, care vine în sprijinul sportului de agrement deocamdată dar și pentru relaxare. Acest aspect va avea loc într-un complex amenajat pe Calea Borșului numărul 29, pe o suprafață de 2,2 hectare. AxD Oradea se dorește să vină în sprijinul sportului pe mai multe criterii, dar viitorul poate însemna și performanță.

„Vine un moment în viață când te gândești de unde ai pornit. Pe mine m-a format sportul și tot ceea ce sunt și ce am realizat se datorează disciplinei cu care m-am obișnuit ca practicant al sportului. De altfel, chiar și acum, la 52 de ani, fac mișcare în fiecare zi, și acesta e motivul pentru care am decis să dau ceva sportului, această bază”, a declarat la inaugurare Aurel Pintea.

Fost vicecampion național la lupte greco-romane la finele anilor 80, în prezent proprietarul unei firme de transporturi rutiere, acesta a practicat la nivel de performanță, timp de 12 ani, și alte sporturi – rugby, handbal și box.

Investiția deocamdată se ridică undeva în jurul cifrei de 1 milioan euro, dar aceasta va continua. Complexul cupirnde două terenuri de fotbal pe teren redus cu gazon artificial, un teren multifuncțional destinat tenisului, fotbal-tenis sau handbal și baschet plus clădirile anexe cu vestiare și dușuri, și cu o sală de evenimente pentru petrecerile celor mici, alături de care a fost amenajat, tot pentru copii, un spațiu de joacă în aer liber, pe o suprafață de 400 metri pătrați.

Ionel Bungău fost performer și el în lupte ca sportiv și antrenor, director la CSM, DJST sau Crișul Oradea este cel care a convins practic familia Pintea să facă acest pas uriaș spre investiții în sport. El va fi unul dintre directorii de imagine ale complexului.

Prioritate pentru viitor este amenajarea cinci terenuri de tenis de câmp de zgură plus o piscine, un complex spa și o salp de fitnes. Cu alte cuvinte investițiile vor continua, ideea de bază este ca aceastea să poate fi folosite și pe sezonul rece. De aceea au fost comandate deja o serie de baloane cu aer cald pentru terenurile de tenis și fotbal. Nu este ușor în ziua de azi ca pe lângă afacerile pe care le deține în domeniul transportului de marfă să se continue investițiile în sport unde profitul nu este unul mare iar în niciun caz de pe o zi pe alta.

„Avem în obiectiv continuarea investițiilor cu încă patru terenuri de tenis pe suprafață de zgură, o sală de fitness și o mică facilitate de tip SPA, cu saună, jacuzzi, bazin și un mini-bar, plus un motel cu 16 camere, pentru că vrem să introducem clubul în circuite internaționale de mini-fotbal și tenis, și atunci va fi nevoie și de spații de cazare”, a explicat președintele de onoare al clubului AxD, Ionel Bungău, fost președinte al Clubului Sportiv Crișul, despre care Aurel Pintea spune că i-a fost „antrenor și mentor”.

About Author