Categories Baschet

Când lipsește constanța, pot apărea surprize

Într-o atmofesră de sărbătoare, CSM U Oradea a debutat cu dreptul în ediția 2021-2022 a play-off-ului Ligii Naționale de baschet masculin. Marți 3 mai în Arena Antonio Alexe, bihorenii au dispus în cele din urmă cu scorul de 76-58 (24-20, 25-12, 9-18, 18-8) de Dinamo București.

În ciuda diferenței de puncte de pe tabelă, jocul a fost unul complicat în special în partea a doua a lui atunci când automulțumirea și relaxarea au fost penalizate. Una pesta alta, Oradea a început cât se poate de bine acest joc reușind să-și domine adversarul care nu le-a pus niciun fel de probleme. Cu un Holt într-o zi bună, cu un Green mereu preocupat să înscrie coșuri spectaculoase, galdele s-au desprins rapid.

Dinamo a revene pe fondul a două reușite de la distanță a lui Mandache, cu largul concurs a lui Bickauskis depășit total de evenimentele de pe parchet. Abia pe sirenă s-a modificat din nou tabela.

Sfertul al doilea a adus o apărare mult mai bună a bihorenilor, rotația cu Markovic sau Ogden funcționând foarte bine. Dinamo este penalizată cu antisportiv al bancă, publicul este în delir, iar diferența crește constant. Încă de pe acum părea că învingătoarea este stabilită.

Jocul curge clar spre panoul bucureștean care schimbă mereu formula dar acțiunile individuale nu sunt cele mai bune opțiuni. Intră Vescan sau Marinău care nu aduc un plus, iar Baciu este uitat pe bancă. Oradea este pur și simplu o clasă peste adversar. Abia pe final de sfert vin primele puncte în dreptul vizitatorilor.

Pauza pare să aducă resuscitarea alb-roșiilor, care profitând de relaxarea prematură a organizatorilor, revin încet dar sigur în meci. Diferența se reduce la doar cinci puncte și pur si simplu jucătorii gazdelor nu-și mai pot ridica nivelul. Le lipsește cu desăvârșire constanța într-un duel inegal în care și valoarea individuală poate fi decisivă.

Nici jocul colectiv nu mai funcționează, iar tensiunea este în creștere. Se fac eforturi pentru a se reveni la o formulă mai dinamică, Gavrilovic este mereu nemulțumit. La o astfel de fază, pivotul bihorean are o reacține necontrolată la adresa arbitrei, este penalizat automat cu antisportiv, dorind să fie schimbat. Provocat de pivotul american al dinamoviștilor, are loc o altercație, și din nou se fluieră. O încăierare de mici dimensiuni care nu își are loc pe un parchet al unei săli de sport. Urât gestul pivotului bihorean care este un exemplu de așa nu.

Prostia umană nu are margini…

Jocul se reia într-o tensiune fără margini, apar contactele mai dure, iar arbitrii țin să revadă imeginile. Oradea punctează, Dinamo ratează cu seninătate, iar finaoul este unul în care diferența în favoarea gazdelor este decisivă. Oradea are 1-0 la general, vineri va avea loc partida secundă la București. Cei mai buni marcatori din tabăra gazdelor au fost Richard 14 puncte, Holt și Ogden câte 13 fiecare.

About Author