Categories Crișul Oradea

Iulian Almăjan se face remarcat și la veterani

Sportivul Iulian Almăjan a cucerit medalia de aur, sâmbătă, în limitele categoriei 90 kg – M3, la Openul Ungariei de judo veterani.

A 23-a ediție a Internaționalelor Ungariei a reunit, în Sala Olimpică din Gyor, 175 de judoka „mereu tineri” din 12 țări europene: Anglia, Austria, Cehia, Croația, Franța, Germania, Italia, România, Spania, Slovacia și, bineînțeles, Ungaria.

Salutul de bun venit a fost rostit de chiar directorul Comisiei de Veterani din cadrul Federației Internaționale de Judo – germanul Denis Weisser.
Almăjan și-a câștigat toate cele trei meciuri și a urcat pe prima treaptă a podiumului, trecându-și astfel în cont a doua medalie de aur la Openul Ungariei, după cea câștigată în urmă cu trei ani, la ultima ediția de dinaintea pandemiei.
Delegația orădeană a fost completată de Tudor Moțiu (66 kg) – M2, care a urcat pe treapta a III-a a podiumului și de Toth Ștefan-Robert care s-a clasat pe locul V al categoriei 81 kg – M2.
De pregătirea judokanilor orădeni veterani se ocupă, prin rotație, sensei Alexandru Chirilă, fondator al AS Phoenix precum și sensei Aurel Pleș și Petras Laszlo de la AS Master Judo Club Tora Oradea. Iar de o jumătate de an ajută, pe partea tehnică, la antrenamente, și sensei Florian Lascău, fost campion mondial de judo seniori și actual director al Comisiei de Arbitri din cadrul Federației Internaționale de Judo.
Principala competiție vizată de judoka orădeni în acest an este Campionatul Mondial programat la Cracovia (Polonia) în perioada 7 – 11 septembrie.

About Author