Categories Fotbal

Cinci titluri consecutive, o performanță superbă

Jucătorii şi antrenorii echipei CFR Cluj au primit medaliile, tricourile şi trofeul de campioni ai României la fotbal, duminică seara, după meciul câştigat cu Universitatea Craiova (2-1), în penultima etapă din play-off-ul Ligii I.

Imediat după fluierul final al partidei, spectatorii au invadat terenul stadionului ”Dr. Constantin Rădulescu” şi s-au bucurat alături de jucători. Ulterior, suporterii au părăsit gazonul şi s-a putut organiza festivitatea de premiere, care s-a încheiat cu trofeul ridicat de căpitanul Mario Camora, o baie de şampanie, confettti şi artificii.

CFR Cluj a câştigat al cincilea său titlu consecutiv de campioană a României la fotbal, duminică seara, după ce a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 2-1 (1-0), pe teren propriu, într-un meci din etapa a 9-a, penultima, a fazei play-off a Ligii I.

Echipa antrenată de Dan Petrescu are patru puncte avans faţă de principala sa urmăritoare, FCSB, înaintea ultimei etape din play-off. De remarcat că la finalul sezonului regulat, CFR avea 14 puncte în plus faţă de FCSB.

CFR Cluj şi-a trecut astfel în palmares al optulea titlu de campioană, după cele din 2008, 2010, 2012, 2018, 2019, 2020 şi 2021.

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, duminică seara, după câştigarea titlului, că a trăit la intensitate maximă finalul partidei cu Universitatea Craiova (scor 2-1), el explicând că în cazul în care era egalată, formaţia sa nu mai putea să îşi revină pentru partida cu FCSB care s-ar fi jucat cu trofeul pe masă deoarece tragedia ar fi fost prea mare.

„Îi felicit pe aceşti băieţi, au făcut un lucru minunat. De asemenea îi felicit pe cei de la FC Voluntari, nu mă aşteptam (n.r. – să o încurce pe contracandidata la titlu FCSB). Pentru că atunci când auzi că se joacă acasă la FCSB când trebuia să se joace la Voluntari… te gândeşti că nu mai ai nicio şansă. Dar iată că Voluntari şi Craiova au arătat că acest campionat s-a jucat pe teren. Eu azi nu aş fi vrut să luăm gol. Dacă am ceva să reproşez băieţilor e golul primit şi ocazia lui Petrila, pentru că se făcea 3-1 şi finalul era mai liniştit. Aşa, sincer vă spun, vedeam în faţa ochilor un gol al Craiovei în ultimul minut. Şi dacă ne egalau, nu cred că mai puteam după aia să ne revenim pentru meciul cu FCSB pentru că tragedia ar fi fost prea mare. I-am fi dezamăgit pe suporteri. Ştiam că trofeul e aici, la Cluj, şi voiam neapărat să-l câştigăm aici”, a afirmat tehnicianul la postul Digi Sport 1.

Petrescu a menţionat că titlul din acest an a fost cel mai dificil de câştigat.

„A fost cel mai greu titlu din toate cele cinci. Chiar dacă la unul dintre ele a fost creditat Edi Iordănescu, să nu uităm că şi eu am fost aproape jumătate de sezon. A fost cel mai greu pentru că au fost foarte multe probleme de lot, au fost mulţi jucători pe care a trebuit să-i schimbăm. Au fost mulţi jucători care nu intrau pe listă şi nu erau fericiţi, au fost multe scandaluri… am fost făcut praf în acest sezon, ca niciodată, de majoritatea… adică nu a fost cineva care să nu zică ceva urât de mine. De asta sunt foarte supărat, cred că merit puţin respect. Pentru că eu ca fotbalist am scos lumea în stradă, am făcut totul pentru ţara asta, iar ca antrenor, oriunde am fost, mi-am făcut datoria şi în ultimii şase ani am câştigat campionatul. Acum, la sfârşit, ultimul vorbesc eu şi sunt foarte mulţumit. Dar atât vreau, puţin respect, pentru că timp de şase ani am arătat că nu sunt un antrenor prost”, a spus el.

About Author