Pasiunea rămâne indiferent de vârstă

Nagy și Gavriș, în echipa de aur româno-sârbo-ucrainiană, la judo Master Satu Mare
Ediția 2022 a Turneului Internațional de Judo Master de la Satu Mare a fost condimentată de o frumoasă întrecere pe echipe, câștigată net de formația în care s-au selectat, din priviri, doi sârbi, un ucrainian precum și orădenii Cristian Nagy și Aurel Gavriș.
Astfel, după ce și-au câștigat rapid categoriile lor de vârstă și greutate la individual, Nagy (73 kg) – M3 și Gavriș (+100 kg) – M4 au găsit energie și pentru meciurile din secțiunea pe echipe. Iar după o ploaie de ippon-uri, echipa internațională s-a impus cu 5-0 în ambele întâlniri contra echipelor din București și Miercurea Ciuc.
În cadrul competiției individuale, pe lângă medaliile de aur câștigat de Nagy și Gavriș, Clubul Master Judo Club Tora Oradea a mai cules trei medalii de argint prin Szasz Iosif (+100kg), Vasile Negruț (100 kg) și Cristian Horgoș (81 kg), toți trei la M4 (45 – 49 de ani).
Turneul de la Satu Mare a aliniat, în medie, câte 3-4 adversari per categorie de greutate, inclusiv prin cuplarea a două categorii de vârstă, gen M3 + M4.
În cadrul festivității de deschidere au fost salutate prezențele, deloc numeroase, dar în schimb inimoase, din Serbia, SUA, Ungaria și Ucraina, cu aplauze furtunoase îndeosebi pentru efortul de participare a ucrainianului campion al categoriei 90 kg.
Caracterul de unitate prin judo, dincolo de frontiere, a fost completat fericit de acordarea medaliilor și trofeelor de către cele cinci tinere cubaneze cooptate recent în echipa bucureșteană pregătită de multiplul campion Maria Marian (73 kg).
De altfel, atât artizanul turneului, sătmăreanul Attila Pelcz, cât și componenți clubului Judo Kame Brașov, care au organizat împreună, la Poiana Brașov, ediția 2020 a Turneului Internațional Judo Master, și-au amintit cu plăcere de participarea de atunci a înflăcăratei delegații ucrainiene. Dar dat fiind conflictul în care a fost atrasă forțat Ucraina, participările la turnee sportive internaționale au rămas posibile doar pentru ucrainienii adulți stabiliți în alte țări.
Speranța tuturor e ca pacea să-și reintre cât de curând în drepturi iar Campionatul Mondial de Judo Veterani ce va avea loc în septembrie, la Cracovia să poată reuni întreaga mare familie de judo-ului. Judoka orădeni vor continua pregătirile pentru CM din Polonia cu aportul antrenorilor sensei Alexandru Chirilă și Aurel Pleș.

About Author