Au început întrecerile oficiale la Padel Oradea

La Padel Arena Oradea s-au desfășurat în week-end, întrecerile primei etape din cadrul Campionatului Județean de Padel. La turneu au participat 17 echipe.
Turneul profesioniștilor a fost câștigat de tandemul Andrei Dărăban – Bogdan Sturzu care a dispus în meciul decisiv de colegii lor, Horia Matei și Alex Stohor cu 6-2/6-4 în vreme ce ”bronzul” a revenit tinerilor Răzvan Sime și Vladimir Cuc. ”Profesioniștii” din padel-ul bihorean provin din tenisul de câmp, toți cei patru finaliști fiind foști tenismeni, cu performanțe notabile în sportul alb, unde activează acum ca antrenori.
NIVEL 1 – PROFESIONIȘTI
1 Andrei Dărăban / Bogdan Sturzu
2 Horia Matei / Alex Stohor
3 Răzvan Sime / Vladimir Cuc
4 Lucian Baciu/Nimrod Nemeș
Cel mai mare număr de echipe participante, zece, s-a regăsit la nivelul 2, rezervat amatorilor. S-a jucat în două grupe a câte cinci echipe, primele patru din fiecare grupă reușind să acceadă în sferturile de finală. După șase victorii consecutive, fără set cedat, două echipe s-au regăsit în finală, adică cele care au și câștigat grupele din care au făcut parte:

Spiros Baltsavias și Neluțu Maticaș vs Victor Mihalcea și Nicu Nicolae. Dublul Baltsavias/Maticaș a făcut un joc excelent și s-a impus cu 6-1/6-2 de o manieră categorică. Au fost destui spectatori care mizau chiar pe o victorie a dublului Victor / Nicu însă n-a fost loc de nicio surpriză, victoria fiind extrem de clară, incontestabilă reliefată de scor. De altfel, la viitoarea etapă, programată la finele aceste săptămâni, câștigătorii au anunțat că vor trece la nivelul profesioniștilor. Bronzul a revenit dublului format din Daniel Nistor și Florin Vasile. Mari perdanți au fost doi tineri cărora viitorul le aparține Rareș Secară și Raul Zaharia.

De asemenea, un turneu excelent au făcut Lucian Popa (tatăl) și David Popa (fiul), cu un binemeritat loc 5 după disputarea jocurilor de clasament. David are doar 13 ani și este portarul selecționatei de fotbal Bihorului la grupa de vârstă 2009. O prestație lăudabilă a avut și jucătorul de fotbal și minifotbal Marius Balogh care a încheiat pe locul 3 în grupă împreună cu Alin Torja.
NIVEL 2 – AMATORI
1 Spiros Baltsavias/Neluțu Maticaș
2 Victor Mihalcea/Nicu Nicolae
3 Daniel Nistor/Florin Vasile

About Author