Categories Fotbal

Avem sau nu răbdare cu viitorul selecționer

România a avut un parcurs negativ în startul noului sezon al Ligii Națiunilor, echipa lui Edi Iordănescu fiind surclasată de Muntenegru, de două ori, și de Bosnia și Herțegovina. Andrei Vochin a vorbit despre ce urmează pentru naționala tricoloră.
Echipa națională de fotbal a României a disputat la începutul acestei luni 4 meciuri contând pentru sezonul 2022/23 al Ligii Națiunilor. „Tricolorii” au reușit o singură victorie, 1-0 cu Finlanda, în celelalte partide înregistrând 3 înfrângeri, 2-0 și 0-3 cu Muntenegru și 1-0 cu Bosnia și Herțegovina.
Înainte de ultimele două etape ale competiției europene, Andrei Vochin a vorbit despre ce urmează pentru naționala României. Consilierul președintelui FRF a spus că ar trebui să ne orientăm și asupra unor selecționeri străini, oferind exemplul Ungariei, care a apelat la antrenori din afara țării pentru a reuși o „revoluție” a fotbalului.
„Opinia mea este că ne limităm mult aria de selecție a selecționerilor. Văd altfel lucrurile, dar eu sunt ziarist, inginer, n-am jucat fotbal, nu vin din iarbă și ia-o ca o părere. Ai de ales dintre câțiva versus toată lumea, cred că bazinul mai bun e al doilea.

Ungaria a încercat într-o perioadă de timp să conducă tot fotbalul prin antrenori germani. Directorul pentru activitatea juvenilă era german, unii antrenori de la juniori erau germani. Acum au schimbat la naționala mare și au adus italieni. Ei caută soluții, pentru că ei recunosc că școala maghiară de antrenori e slabă. Noi nu știu dacă recunoaștem sau nu.
Să spunem că dacă Edi Iordănescu câștigă ultimele două meciuri, nu cred că termină pe locul patru în grupă. E prea devreme să spunem că Edi e cel mai slab dintre ultimii selecționeri. Da, e pe locul al patrulea, dar trebuie să avem răbdare să vedem ce se va întâmpla.
Dacă eu aș fi decidentul și aș avea încredere în omul Edi Iordănescu, antrenorul Edi Iordănescu, staff-ul lui Edi Iordănescu, maniera lui de lucru, aș spune că nu mă interesează… Obiectivul e Campionatul European. Dacă-l găsești pe unul în care nu ai încredere, îl testezi prin borne intermediare”, a declarat Andrei Vochin.
După eșecul usturător din Giulești în fața naționalei lui Risto Radunovic, suporterii le-au cerut atât lui Edi Iordănescu, cât și jucătorilor să plece de la echipă. Selecționerul a avut ulterior o întâlnire cu reprezentanții Federației Române de Fotbal, în care a discutat despre continuarea colaborării.
Potrivit informațiilor Eurosport, Edi Iordănescu a cerut să fie lăsat să refacă complet națională și să meargă pe scheletul echipei U21 a lui Mirel Rădoi.
De asemenea, antrenorul a dorit să promoveze în lotul de seniori fotbaliști care evoluează în prezent în formația de tineret, iar apoi din contractul său au fost scoase clauzele privind obiectivele de clasare la final de campanie.
De cealaltă parte, oficialii FRF, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, au cerut doar un plan de organizare a echipei naționale pentru următoarea campanie de calificare.
PROGRAMUL URMĂTOARELOR ETAPE DIN LIGA NAȚIUNILOR
23 septembrie 2022: Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (ora 21:45), Finlanda – ROMÂNIA (ora 21:45)
26 septembrie 2022: Muntenegru – Finlanda (ora 21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (ora 21:45)

About Author