Categories Tenis

Cu cine vor juca româncele la Wimbledon

După un 2021 aproape perfect, când a fost la un pas de Calendar Grand Slam, pentru Novak Djokovic a venit probabil cel mai complicat sezon din cariera sa. Expulzat din Australia, sârbul a dezamăgit la Roland Garros, unde Nadal l-a învins fără drept de apel și foarte probabil nu va merge la US Open.
În acest context, Wimbledon 2022 devine marele său obiectiv, mai ales că, în lupta la vârf pentru titlul de „GOAT” în tenis, Rafa a luat un avans de două Grand Slamuri (22-20). Nole își va canaliza toată energia negativă strânsă pentru a da totul la All England Club, e convinsă Schett, care crede că numărul 3 mondial va fi aproape imposibil de oprit în drumul spre trofeu.
„Sunt sigură că Novak e super-motivat. Vrea să câștige al 7-lea titlu, aici, la Wimbledon. Nu va mai avea multe oportunități anul acesta, un an complicat, în care nu i s-a permis să meargă la Australian Open pentru a-și apărat titlul. A pierdut în sferturi la Roland Garros și nu știm dacă va putea participa la US Open. Se anunță o perioadă grea pentru Djokovic, de aceea spun că va fi mai motivat ca niciodată să mai câștige un titlu aici. Îl văd marele favorit al ediției de anul acesta”, a spus Schett pentru Eurosport.
Obiectivul lui Carlos Alcaraz înainte de Wimbledon! Ce așteptări are de la competiția pe iarbăObiectivul lui Carlos Alcaraz înainte de Wimbledon!
Un alt pariu al fostei jucătoare din Austria este Andy Murray, câștigător în 2013 și 2016 la Wimbledon și fost număr unu mondial.
Scoțianul pare să fi lăsat în urmă problemele cauzate de accidentări și, la 35 de ani, etalează un tenis excelent. A demonstrat-o la Stuttgart, unde a făcut o săptămână de vis, și unde doar Berrettini a putut să îl învingă, în finala turneului (6-4, 5-7, 6-3).

Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie – 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Adversarele româncelor în primul tur la Wimbledon
Simona Halep (foto) – Karolina Muchova

Sorana Cîrstea – Aleksandra Krunic

Irina Begu – Ekaterina Gorgodze

Gabriela Ruse – Cori Gauff

Ana Bogdan – Dayana Yastremska

Irina Bara – Chloe Paquet

About Author