Categories Handbal

Pornesc la drum tot cu George Tăutu ca principal

CSM Oradea va juca în primul eșalon handbalistic al României în sezonul competițional 2022/23. Managementul secției a demarat, imediat după primirea confirmării că poate să evolueze în Liga Națională, pregătirile pentru această provocare.

Primul pas în acest sens a fost stabilirea staff-ului tehnic al echipei. Formația de pe Crișul Repede va conta pe serviciile tandemului George Tăutu (foto) – Cosmin Liberț. Cei doi se vor ocupa de pregătirea tehnică și tactică a echipei care va reprezenta Municipiul Oradea în crema handbalului românesc.

Inițial s-au purnat negocieri timp de mai multe zile cu Tomy Marchiș, fostiul portar al orădenilor care de ani de zile trăiește în Franța. Din păcate cele două părți nu au ajuns la un acord comun, Tomy preferând să rămână în Franța unde antrenează și lucrează dar unde și băiatul lui este în lotul național tot din postura de portar. Într-o altă ordine de idei sunt discuții avansate cu o serie de jucători noi care își doresc să joace pentru CSM Oradea, bugetul secției fiind unul consistent, asigurat de Primăria Oradea și un grup de sponsori.

George Tăutu a ocupat funcția de antrenor principal al echipei de handbal masculin de la CSM Oradea în sezoanele precedente. El a ghidat echipa spre locul 3 în playoff-ul de promovare al Diviziei A, respectiv spre locul 3 la turneul de promovare/menținere în Liga Națională pe parcursul sezonului 2021/22.

Alături de acesta a venit Cosmin Liberț, fost jucător la CSM Oradea. Fost conducător de joc, acesta a evoluat ultima dată în Germania, dar acum a luat decizia de a se întoarce în țară. El va lucra în staff-ul tehnic al echipei de handbal masculin de la Clubul Sportiv Municipal Oradea și va avea ca sarcină pregătirea fizică a sportivilor.

About Author