Judoka români își confirmă din nou valoarea internațională

România a cucerit patru medalii, una de aur, una de argint şi două de bronz, sâmbătă, în prima zi a turneului Open European de judo de la Cluj-Napoca.
Florentina Ivănescu a câştigat cat. 63 kg, după ce a învins-o în finală pe sârboaica Anja Obradovic. În sferturi, Ivănescu a întrecut-o pe Lauren Semple (Jamaica), iar în semifinale a dispus de franţuzoaica Rania Drid.

La cat. 52 kg, Elena Stere a obţinut argintul după ce a fost învinsă în finală de australianca Tinka Easton. Stere a intrat direct în semifinale, unde a învins-o pe bulgăroaica Gabriela Dimitrova. Alexandra Paşca s-a clasat pe locul 5 la această categorie, după ce a fost învins în meciul pentru bronz de britanica Sian Bobrowska. Paşca pierduse în sferturi în faţa Gabrielei Dimitrova.

Alexandra Pop a câştigat bronzul la cat. 48 kg, după ce a dispus de azera Ramila Alieva. În primul tur, Pop a întrecut-o pe germanca Helena Grau, în sferturi a pierdut meciul cu Priscilla Morand (Mauritius), dar ulterior s-a impus în recalificări în faţa sauditei Shihanah Alsehaly, iar apoi a învins-o pe Alieva. Tot la cat. 48 kg, Giorgia Hagianu a pierdut în sferturi în faţa turcoaicei Tugce Beder, iar apoi în recalificări în faţa britanicei Amy Platten.

O medalie de bronz a obţinut şi Ioan Dzitac, la cat. 66 kg, după ce l-a învins în meciul decisiv pe azerul Tofig Mamadov. În primul tur, Dzitac a trecut de israelianul Natanel Zhurovel, în optimi a dispus de Guram Dzavashvili (EAU), dar a pierdut sfertul de finală cu olandezul Ivo Verhorstert. În recalificări, Dzitac s-a impus în faţa taiwanezului Yen-Ming Cheng, iar apoi l-a învins pe Mamadov.

Tot la 66 kg, românul de origine rusă Petr Zhukov a pierdut în optimi în faţa lui Mamadov. Adrian Olaru a cedat în primul tur în faţa israelianului Huy Gutman. În optimi a pierdut şi Lucian Borş Dumitrescu, în faţa azerului Ruslan Paşaev. Alin Albu a pierdut în prima rundă în faţa israelianului Daniel Kapelushnik.

La cat. 60 kg, Andrei Anghel a fost învins în primul tur de taiwanezul Chong-You Lin. Alexandru Matei a debutat cu o victorie în faţa sauditului Mutaz Khawjah, dar a pierdut meciul din sferturi cu olandezul Tibo Volleman, iar în recalificări a fost învins şi de canadianul Joel Demaere.

În limitele cat. 73 kg, Alexandru Raicu l-a învins în optimi pe azerul Zamadin Poladov, însă a pierdut în sferturi în faţa israelianului Yehonatan Elbaz. În recalificări, Raicu a fost învins de alt israelian, Oron Giner.

Adrian Şulcă a cedat în optimi în faţa azerului Nariman Mirzaev, iar Robert Boldiş a pierdut în primul tur în disputa cu polonezul Ksawery Morka.

Rezultatele obtinute de sportivii romani sunt urmatoarele:
Florentina Ivanescu (63 kg) – medalie de AUR
Asley Gonzales (100 kg) – medalie de AUR
Elena Stere (52 kg) – medalie de ARGINT
Lorena Podelenczki (78 kg) – medalie de ARGINT
Luca Kunszabo (100 kg) – ARGINT
Vladut Simionescu (+100 kg) – ARGINT
Alexandra Pop (48 kg) – medalie de BRONZ
Ioan Dzitac (66 kg) – medalie de BRONZ
Serafima Moscalu (70 kg) – medalie de BRONZ
Daniel Matei (100 kg) – BRONZ
Mircea Croitoru (+100 kg) – BRONZ
Alexandra Pasca – locul V
Valentin Radu (100 kg) – loc V
Giorgia Hagianu (48 kg), locul VII
Alexandru Matei (60 kg), locul VII
Alexandru Raicu (73 kg), locul VII

La competiţie s-au aliniat 202 judoka din 32 de ţări, 142 la masculin şi 60 la feminin. România este reprezentată de 31 de sportivi, 23 la masculin şi 8 la feminin.

About Author