Categories Handbal

Noua echipă de handbal a demarat pregătirile

Luni (11.07), la Arena Antonio Alexe din Oradea, a avut loc reunirea echipei de handbal masculin CSM Oradea înaintea sezonului competițional 2022/23. Formația antrenată de George Tăutu va participa în Liga Națională, primul eșalon al României în această disciplină sportivă. După 11 ani de anonimat în liga secundăp, Oradea printr-o conjunctură favorabilă a ajuns să joace în primul eșalon, iar provocarea este una acceptată la toate nivelurile. Șerban Sere președintele clubului și Mircea Sămârghițan noul manager al echipei, au fost prezenți la primul antrenament și au ținut să ureze bun venit noilor jucători cărora le-a promis că vor face tot ce depinde de ei pentru ca această secție să redevină una dintre cele mai importante ale clubului. Așa cum era de așteptat la o echipă cu nu mai puțin de 11 jucători noi, omogenizarea va fi principala problemă, timpul scurt avut la dispoziție, puținele meciuri amicale și un program pe repede înainte nu avantajează deloc noua echipă a orașului.

Reunirea a fost urmată de prima ședință de antrenament. Aceasta s-a desfășurat în sala de joc, urmând ca pe parcursul următoarelor două săptămâni accentul să fie pus pe încărcarea fizică. Astfel, jucătorii
echipei orădene se vor pregăti atât în aer liber, cât și în sala de forță, fără a neglija activitatea specifică pentru handbal.

Noul portar al echipei și anume Adrian Țenghea la o discuție cu reprezentanții mass-media locali, declara că a simțit că a fost dorit la Oradea, și că speră să facă un sezon bun alături de noii coechipieri. Nu va fi deloc ușor pentru o nou promovată în Liga Națională, care ar trenbui să profite de absolut orice șansă pentru a obține puncte. Cum era de așteptat obiectivul în primul an este menținerea în acest eșalon și încercarea a a aduce cât mai multă lume la sală, tentativă pe care conducerea o susține și pentru care o strategie de marketing va fi pusă în mișcare. La rândul său, Bogdan Munteanu de ani buni jucător de bază al echipei, cel care revine după o accidentare și care se simte foarte bine, el mai jucând în Liga Națională pentru Constanța și Medgidia, avea un optimist moderat.

„Toate meciurile vor fi dificile, mă bucur că avem noi coechipieri, îi știu de când erau adversari și cred că vom face o treabă bună împreună. Am mai promovat o dată în Ligă, dar atunci nu s-a putut să se joace, de data asta e altceva. Trebuie să ne pregătim cât mai bine, perioada este scurtă dar eu am încredere și staff și sunt convins că vom face o figură frumoasă. Toate echipele sunt bune, majoritatea s-au întărit și cred că noii veniți vor demonstra că pot face față acestui eșalon” spunea Bogdan Munteanu.

Componența completă a lotului de jucători: Adrian Țenghea, Mark Istvan Kovacs, Paul Oargă, Csongor Szasz, Borivoje Djukic, Robert Gal, Emilian Turcu, Valentin Ivancenco, Viorel Boșca, Tomislav Radic, Olexander Starchenko, Ciprian Aungurenci, Alex Farcaș, Bogdan Munteanu, Radu Turturică. Pe data de 12 august vor juca primul amical în deplasare la Timișoara cu Poli, pentru ca în perioada 13-14 august să dispute o dublă cu Turda la Oradea. Pe data de 18 august vor juca în Ungaria le Bekel, echipă din eșalonul secund, iar cel mai probabil pe 27 august vor începe efectiv sezonul.

Staff-ul tehnic este alcătuit din:

Antrenor principal – George Tăutu
Antrenor secund – Cosmin Liberț
Preparator fizic – Robert Beșe
Maseur – Nicolae Horga
Delegat – Nicușor Vașadi
Manager – Mircea Sămărghițean
Vom reveni cu mai multe informații de la reunire și primul antrenament
pe canalele social media ale echipei de handbal.

About Author