Categories Fotbal

Cum s-au descurcat românii în Conference League

În afara celor 4 echipe românești angrenate în tuul al doilea preliminar al Conference League, CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe, nu mai puțin de 6 români au participat la spectacolul fotbalistic oferit.

Aflat la prima partidă pe banca azerilor de la Neftci Baku, Laurențiu Reghecampf nu a avut parte de un debut fericit la noua sa formație. Cu fundașul dorit de Gigi Becali la FCSB, Solomon Kverkvelia, titular, și el aflat la primul său meci pentru echipă, ocupanta locului 2 din Azerbaijan a pierdut împotriva ciprioților, scor 0-2.

Nici celălalt tehnician român angrenat în competiție, Răzvan Lucescu, nu a avut parte de o seară mai bună. Împotriva unei echipe mult mai slab cotate, Levski Sofia (10.75 milioane de euro valorează lotul bulgarilor, pe când cel al grecilor este evaluat la 55.25 milioane), PAOK a pierdut cu scorul de 0-2 și va fi nevoită să întoarcă rezultatul în returul de la Salonic.

Cum s-au descurcat românii în turul al doilea preliminar al Conference League! Reghecampf și Lucescu Jr, învinși! Deian Sorescu a văzut „roșu” după numai 30 de minute!
Rakow Czestochowa, echipa lui Deian Sorescu și Bogdan Racovițan, a avut parte și ea de un meci extrem de tensionat împotriva Astanei. După ce au izbutit să deschidă scorul rapid, încă din minutul 4, planurile au fost date peste cap de eliminarea fotbalistului venit de la Dinamo. Sorescu a acumulat două cartonașe galbene până în minutul 21, și a fost trimis la cabine.

Deși au jucat cu un om în minus, polonezii au izbutit să mai înscrie odată până la capătul primului mitan, în minutul 42.

În încercarea de a conserva rezultatul, la pauză a fost înlocuit și Racovițan, care încasase un galben în minutul 32, însă ceea ce a urmat în repriza secundă a depășit orice imaginație. Astana a primit și ea un cartonaș roșu în minutul 62, iar apoi Rakow a pornit un festival de goluri și a mai punctat de 3 ori, ducând scorul final la 5-0.

Adrian Rus a marcat pentru MOL Fehervar
Singurul stranier al serii care a înscris pentru echipa lui a fost internaționalul român, Adrian Rus. Titular și integralist pentru MOL Fehervar, stoperul a izbutit să marcheze golul de 2-1 al echipei sale, în minutul 67, un catalizator pentru ceea ce avea să urmeze: scorul final a fost de 4-1.

Tot în partida disputată de maghiari, Claudiu Bumba, proaspăt transferat de la Kisvarda, ocupanta locului 2 în sezonul recent încheiat al primei ligi din Ungaria, a fost rezervă neutilizată la MOL Fehervar.

La fosta echipă a mijlocașului a evoluat Andrei Peteleu, fost campion cu CFR Cluj și coleg al lui Bumba în stagiunea precedentă. În partida lui Kisvarda, în deplasare contra celor de la Kairat Almaty, maghiarii s-au impus cu 1-0, însă meciul nu a fost unul de bun augur pentru fundașul dreapta, care a ieșit accidentat în minutul 16.

Toate rezultatele meciurilor românilor din Conference League
Kairat – Kisvarda 0-1 (Andrei Peteleu, titular, schimbat în minutul 16)

Levski Sofia – PAOK 2-0 (Răzvan Lucescu, antrenor PAOK)

MOL Fehervar – Gabala 4-1 (Adrian Rus, integralist și gol marcat în min. 67, Claudiu Bumba rezervă neutilizată)

Aris Limassol – Neftci Baku 2-0 (Laurențiu Reghecampf, antrenor Neftci)

Rakow Czestochowa – Astana 5-0 (Deian Sorescu și Bogdan Racovițan – titulari, Sorescu eliminat în minutul 21, Racovițan galben min 32, schimbat la pauză)

About Author