Categories Fotbal

Lucrurile sunt mai mult decât clare, iese Balint intră Rădoi

Victoria din derby-ul Craiovei a fost insuficientă pentru ca Laszlo Balint să-și mai păstreze locul pe banca lui CSU. Surse noastre spun că, în urmă cu câteva ceasuri, patronul Mihai Rotaru s-a înțeles deja cu Mirel Rădoi pentru ca fostul selecționer să preia imediat frâiele echipei: ”Lucrurile sunt clare, au căzut de acord asupra tuturor detaliilor, au trecut inclusiv peste obstacolele care au blocat venirea lui Rădoi încă din startul sezonului”.

Contract pe doi ani, salariu de 17.000 euro pe lună
Prin urmare, au bătut palma pentru toate aspectele relevante. Astfel, Mirel Rădoi ar urma să semneze un contract pe doi ani, cu un salariu de 17.000 de euro pe lună, cu 4.000 de euro peste ceea ce câștiga Balint. Ar fi cu 3.000 de euro mai puțin decât ce încasa Mirel ca antrenor al naționalei mari: 20.000 euro lunar.

Rădoi va veni și cu câțiva oameni din staff: secundul Mihăiță Ianovschi, preparatorul fizic Horațiu Baciu și antrenorul portarilor, Robert Tufiși. De asemenea, i-ar păstra din actuala echipă tehnică pe Ionuț Stancu și Vergil Andronache.

Mihai Stoica anunță plecarea lui Laszlo Balint de la Universitatea Craiova: „Nu se potrivea cu Craiova”
Mihai Stoica anunță plecarea lui Laszlo Balint de la Universitatea Craiova: „Nu se potrivea cu Craiova”
Balint ar vrea banii pe jumătate de sezon

Singurul impediment în calea oficializării a rămas rezilierea contractului cu Laszlo Balint. Rotaru negociază chiar în această seară cu antrenorul termenii despărțirii. I-a propus să-i achite salariile la zi, plus toată luna august.

În schimb, tehnicianul cere plata pe jumătate de sezon pe considerentul că, în acest moment, i-ar fi dificil să mai găsească un angajament, mai plauzibil de prins în pauza de iarnă. Lucrurile sunt însă rezolvabile, astfel încât e de așteptat ca în această noapte părțile să parafeze deja condițiile divorțului. Asta dacă nu cumva Balint va ține tare de condiția financiară și nu va dori să facă niciun pas înapoi!

Depășit în Liga 1 doar de Petrescu

Dacă tratativele se vor încheia însă după cum își dorește Mihai Rotaru, atunci Rădoi ar urma să se prezinte deja la antrenamentul de mâine. Ar fi o ședință de pregătire în partea a doua a zilei, tocmai pentru ca Mirel să mai aibă câteva ore la dispoziție să-și pregătească reintrarea în scenă.

E clar însă că ar deveni al doilea cel mai bine plătit antrenor din L1. Lider autoritar e Dan Petrescu, căruia CFR Cluj îi oferă 25.000 de euro pe lună. Dar, în paralel, ar fi și cel mai scump tehnician angajat vreodată de Mihai Rotaru, care a scos câte 15.000 de euro pe lună în cazurile lui Victor Pițurcă și Laurențiu Reghecampf. Recordul celor doi va cădea însă probabil începând de mâine, dacă Rădoi începe treaba în Bănie.

Miza imediată: salvarea dublei cu Zorya

Prima lui misiune va fi să salveze traseul din Conference League. Craiova a pierdut prima manșă cu Zorya Luhansk, 0-1, iar joi ar trebui să întoarcă rezultatul pe teren propriu, astfel încât clubul să rămână racordat la obiectivul intrării în grupe.

Ar însemna captarea unui bonus financiar garantat de circa 3 milioane de euro, plus alte potențiale premii: 0,5 milioane victoria, 0,166 milioane egalul, 0,65 milioane primul loc în grupă sau 0,3 milioane poziția secundă.

About Author