Continuă performanțele pentru Haragoș Bernadett

O nouă medalie europeană la tir cu arcul a fost cucerită în acest weekend de către Haragos Bernadett, cel mai titrat sportiv al Clubului Sportiv Redpoint Oradea.

Desfăşurată la Budapesta, finala Cupei Europei Centrale la tir cu arcul a adunat la linia de tragere circa 120 de sportivi din 8 ţări. România a participat cu un singur sportiv, Bernadett Haragos (C.S. Redpoint Oradea) la compound U18, pentru care clubul a cerut avizul federaţiei iar cheltuielile au fost suportate din buzunarul propriu. Cu 142 de puncte din 150 posibile trase în finale, Bernadett şi-a adjudecat medalia de bronz la această competiţie europeană. Ea mai are în palmares trei medalii europene şi numeroase titluri naţionale, iar anul acesta are 6 recorduri naţionale (3 individuale şi 3 pe echipe).

Tot în acest weekend, Adrienn Haragos (9 ani), sora mai mică a lui Bernadett, s-a clasat pe locul 4 în calificări la categoria copii olimpic, la concursul internaţional de la Sadovo (Bulgaria). Adrienn face parte din lotul naţional de „pitici” al României. Prin participarea la mai multe astfel de acţiuni internaţionale, se încearcă pregătirea unui lot de copii pentru Jocurile Olimpice de Tineret din Dakar (Senegal) 2026. „Este un rezultat foarte bun, în creştere semnificativă faţă de precenta competiţie la care a participat, cea de la Razgrad (Bulgaria), unde s-a clasat pe locul 7. În două luni, Adrienn trage grupaje mult mai bune iar punctajul ei s-a îmbunătăţit semnificativ”, spune conducerea clubului orădean.

Pentru arcaşii orădeni de la Redpoint urmează o nouă perioadă de pregătire pentru competiţiile judeţene, naţionale şi internaţionale. „Avem deja un de copii care vor intra în programul competiţional începând de anul viitor, ceea ce va spori rezultatele clubului şi numărul de sportivi cu care participăm la concursuri. La ora actuală, suntem între primele 2-3 cluburi din România, după numărul de sportivi cu care participăm la competiţii”, a mai adăugat conducerea clubului Redpoint.

About Author