Categories Fotbal

Eșecul din Liga Campionilor l-a costat demisia

Clubul englez Chelsea Londra a anunţat miercuri concedierea antrenorului german Thomas Tuchel (foto), la mai puţin de 24 de ore după eşecul umilitor suferit pe terenul formaţiei croate Dinamo Zagreb (0-1), în prima etapă a Ligii Campionilor la fotbal, ediţia 2022-2023, informează AFP.

Tuchel, care a reluat conducerea tehnică a grupării de pe Stamford Bridge în ianuarie 2021, a cucerit trofeul Champions League cu Chelsea patru luni mai târziu.

Echipa londoneză ocupă în prezent locul al şaselea în Premier League, la 5 puncte în spatele liderului Arsenal Londra, cu 3 victorii, 1 egal şi 2 înfrângeri, după 6 runde.

Chelsea Londra şi-a schimbat proprietarul în luna mai, rusul Roman Abramovici cedând acţiunile sale unui consorţiu de investitori condus de omul de afaceri american Todd Boehly.

„În numele tuturor celor de la Chelsea FC, clubul ar dori să exprime recunoştinţa faţă de Thomas şi staff-ul său, pentru toate eforturile depuse în timpul petrecut la clubul nostru. Thomas va avea pe bună dreptate un loc în istoria lui Chelsea, după ce a câştigat Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a Cluburilor în perioada petrecută aici”, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de clubul londonez.

„În condiţiile în care noul grup de proprietari ajunge la 100 de zile de la preluarea clubului şi, pe măsură ce îşi continuă munca dificilă de a duce înainte clubul, noii proprietari cred că este momentul potrivit să facă această tranziţie”, se mai arată în comunicat.

About Author