Categories Fotbal

Șansa le-a surâs gazdelor care au profitat din plin

În cursul după-amiezii de vineri 9 septembrie s-adisputat primul joc din cadrul rundei a 3-a a Ligii a 3-a de fotbal din țara noastră. Lotus Băile Felix a reușit o victorie cu mulță șansă în fața celor de la CSM Sighetul Marmației, scor final 2-1 (0-1). După o primă repriză foarte modestă din partea gazdelor, în partea a doua o dată cu modificările efectuate de Gheorghe Ghiț, jocul s-a schimbat radical și Lotusul a profitat din plin. Disputa a debutat cu o lovitură de la 11 metri acorată corect pentru oaspeți, după ce Pintea a gafat și tot el a faultat pe Tutuță din spate.

Acesta din urmă a executat cu singuranță, 1-0. Deși erau conduși pe tabelă, bihorenii nu au găsit soluțiile să pună în pericol poarta oaspeților. Lotusul a jucat din nou cu improvizații, Florin Pop fiind folosit în atac dar ineficiant, cei doi mijlocași defensivi, Gheban și Mădălin Popa jucând majoritatea baloarelor în spate, Cucu sau Costea nu au contat delocîn duelurile pentru balon.

Oaspeții au mai beneficiat de două ocazii monumeltale, irosite cu multă ușurință. În partea a doua, situația s-a echlilibrat pe teren, intrările lui Codoban, Creț sau Blăgea aducând un plis la capitolul luciditate. În urma unei acțiuni colective de atac, Creț centrează perfect în careu pentru Codoban, care cu o execuție cu latul plasează balonul în plasă. 1-1.

Entuziasmul golului marcat și încrederea au făcut ca echipa gazdă să fie mult mai determinată, Codoban de la mijlocul terenului este aproape să-l surprindă pe portarul advers.

Pe final de joc, minutul 87 în urma unei centrări de pe dreapa, Creț venit lansat reia perfect în plasă (2-1). În primul minut de prelungiri, Mădălin Popa vede al doilea cartonaș galben și automat este eliminat. Una peste alta, o victorie cu șansă obținută de Oros & co. în fața unui adversar incomod care s-a prezentat extrem de bine la Sânramtin și care dacă va continua la fel va avea un progres considerabil. Gheorghe Ghiș trebuie să gestioneze extrem de fbina situație, fiind deja la a doua săptămână cu două jocuri, în care au reușit victorii pe linie.

Marți 12 septembrie, Lotuslui se va deplasa la Arad pentru a juca în Cupa României contra celor de la Șoimii Lipova.

Lotus: Barabaș – Copil, Pintea (34 Gal), Oroș, Arsene – Costea (70 Blăgea), Gheban (46 Creț), Mădălin Popa, Cucu (83 Tămaș), Sorian (70 Codoban)- Florin Pop.

About Author