Au luptat până în final pentru titlul național

Final pe muchie de cuţit în cadrul Campionatului Naţional de Fotbal-Tenis pentru juniori, unde Tengo Salonta a fost în cărți pentru câştigarea titlului până la încheierea ultimului meci.

Jocurile rundei finale au avut loc la Târgu Mureş, iar formaţia salontană şi CSM Alexandria au pornit cu şanse egale de a cuceri trofeul naţional. Tinerii jucători pregătiţi de antrenorul Alex Sorean au pierdut finala probei de simplu, dar s-au revanşat la dublu, astfel că soarta titlului s-a decis în cadrul probei de triplu. Cele două echipe rivale au mers cap la cap în ambele seturi, dar finalul le-a aparţinut jucătorilor din Teleorman, care s-au impus cu 11-9 şi 11-8, cucerind, astfel, laurii de campioană. După centralizarea rezultatelor la cele trei probe (simplu, dublu şi triplu), CSM Alexandria a totalizat 160 de puncte cu unul mai mult decât Tengo Salonta care a devenit vicecampioană naţională în sezonul 2022.

Echipa salontană a mizat în acest sezon pe următorul lot de jucători: Suciu Dávid, Kádár Imre Péter, Szijártó Ticián, Szatmári Levente. De menţionat faptul că Halasz Daniel nu a mai putut evolua din vară pentru Tengo el împlinind 19 ani şi conform regulamentelor federaţiei a trecut la seniori.

Ierarhia finală la juniori 1 a fost următoarea:

  1. CSM Alexandria (160 puncte)
  2. Tengo Salonta (159)
  3. GMA Târgu Mureş (138)
  4. Nord-Vest Cluj-Napoca (132)
  5. FT Răzvan Cluj-Napoca (104)
  6. Comexim Lupeni (102)

Echipa feminină a clubului Tengo, formată din Andreea Neag, Mădălin Istrate şi Andreea Banyai a încheiat campionatul naţional pe locul trei, fiind devansată pe Comexim Lupeni şi CSM Alexandria.

Formaţia de junior II, în componenţa Szőke-Sorean Imre, Szatmári Levente, Andor Tibor a încheiat pe locul cinci întrecerea națională.

Vasile Sorean, preşedinte şi antrenor CS Tengo: „Ne-am dorit foarte mult să aducem titlul la Salonta, dar aşa e în sport, nu poţi câştiga de fiecare dată. Diferenţa a fost nimimă, un singur punct a decis ocupanta primului loc. Sunt mândru de copii şi de fete, care, după locul doi la Cupa României, au încheiat Campionatul Naţional pe ultima treaptă a podiumului. Încheiem un sezon bun, umbrit, însă, de dificultățile financiare cu care ne-am confruntat și anul acesta. Sunt optimist și doresc ca și în 2023 să putem reprezenta Salonta în cadrul campionatelor organizate de Federația Română de Fotbal-Tenis, dar pentru asta va fi nevoie de un sprijin mai consistent din partea Primăriei și Consiliului Local”.

About Author