Au crescut nivelul competiției an de an

Cea de-a VI-a ediție a Memorialului Dan Mihai Carțiș la șah rapid va fi cel mai puternic turneu organizat vreodată în Oradea, la această competiție anunțându-și participarea 6 mari maeștri de renume internațional, 6 maeștri internaționali și 3 maeștri FIDE. Întrecerea se va desfășura duminică, la Hotel Continental.

De la an la an, competiția organizată de către Dan Raț și Dan Carțiș, cu sprijinul firmelor Norelectric, Qbizz și Electrofor Oradea, devine tot mai puternică. La cea de-a șasea ediție, care se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, și-au anunțat participarea șahiști din țări precum Germania, Ungaria, Moldova, Franța, Ucraina și, nu în ultimul rând, România. Printre jucătorii de renume care vor concura la Oradea se va număra și Dieter Nisipeanu (foto( – component de bază al echipei olimpice a Germaniei, cel mai titrat jucător român din istorie. Şedinţa tehnică de deschidere a turneului se va desfăşura în aceeași zi, de la ora 09.30. Ritm de joc: 9 runde, sistem elveţian; 12 minute + 5 secunde/mutare/jucător. Fondul total de premiere asigurat de către organizatori (Asociația Carțis For Sport, CSU Agora Oradea, AJ Șah Bihor și Hotel Continental Oradea) va fi de 20.000 lei garantat la 90 de participanți. Primii patru clasați la final vor fi premiați (net) astfel: locul I – 4.000 lei, locul al II-lea – 3.000 lei, locul al III-lea – 2.500 lei și locul al IV-lea – 2.000 lei. Cei care își doresc să participe se pot înscrie până mâine achitând o taxă de participare cuprinsă între 50 și 80 de lei, în funcție de anumite criterii. Primii 90 de jucători înscriși în concurs au locul garantat în sala de joc. Primii patru clasați vor fi deciși în urma disputării „Finalei Super 4”. Informatii suplimentare se pot obține apelând numărul de telefon 0726.785.480 (Dan Raț) sau prin e-mail trimis la adresa danrat_99@yahoo.com.

Superliga 2022 se va juca la Oradea

La doar două zile distanță va începe, în premieră la Oradea, Superliga de șah (Campionatul Național pe echipe masculine și feminine ale României). Superliga masculină se va desfășura în perioada 20-29 septembrie în timp ce fetele se vor întrece în perioada 23-27 septembrie. Cu acest prilej, la Oradea vor veni cei mai buni jucători din țară și jucători de renume mondial. În lotul unei echipe se va regăsi fostul campion mondial, indianul Anand Viswanathan. Gazda evenimentului va fi Hotel Continental din Oradea. Managerul acestui proiect, numit de FR de Șah, va fi orădeanul Dan Raț.

About Author