Categories Fotbal

Fără echipe bihorene, dar cu un antrenor orădean în turul 3 al Cupei

CSA Steaua, Dinamo şi Poli Iaşi sunt câteva dintre echipele care au reuşit să se califice, miercuri, în play-off-ul Cupei României la fotbal.

CSM Reșița cu orădeanul Călin Cheregi pe banca tehnică a reușit o victorie apreciabilă scor 2-0 cu Poli Timișoara, după reușitele lui Ardei și Fota. Călin Cheregi estede la începutul sezonului antrenorul principal al reșițenilor care sunt pe prima poziție și în campionat.

Antrenorul Reșiței a explicat simplu, după meci, cât de ușor e să o bați pe Poli, echipă care nu mai știe să facă marcajul defensiv.

”Într-adevăr, o victorie mare, meritată, și muncită. Știam că ne așteaptă un meci dificil, pentru că avem o săptămână din nou încărcată. Așa cum îmi place să spun: principalii artizani ai acestor victorii sunt acești minunați jucători de care sunt foarte mândru și mă declar mulțumit de ceea ce au făcut până în acest moment. Au fost câteva momente importante. Într-adevăr, am deschis scorul foarte repede, după o fază bine lucrată, pe care am lucrat-o la antrenamente, știam că au probleme pe bara a doua. Acolo am speculat la maximum pot să pun. A fost iar un moment de dezechilibru, din minutul 50 până în minutul 60 în care schimbările lor făcute la pauză au adus un plus. Am schimbat imediat și eu puțin sistemul de joc, m-am adaptat, și în acel moment cred că am echilibrat foarte bine jocul. Dar, una peste alta, a fost un joc bun, cu o echipă de Liga , chiar dacă nu au în acest moment o liniște necesară pentru a dezvolta jocul de fotbal, dar au jucători de calitate, de talie, cu state vechi în Liga 2. Jucătorii tineri, ca de obicei. Aș vrea să-l evidențiez pe Negru. Pentru mine Rimo nu mai există ca jucător tânăr, este un jucător care progreseză de la meci la meic, având în vedere evoluția din meciurile care au fost la fel. Ardei la fel, Negru, pe zi ce trece, se pune tot mai bine la punct cu toate detaliile. În momentul în care va sta mai bine tactic în teren cred că va avea un randament și mai bun. Este dornic, este tânăr, faze abuz de efort, dar sunt mulțumit de ceea ce face. Să nu uităm că are toate minutele jucate până în acest moment”, a spus Cheregi depre meci și echipa sa.

Antrenorul așteaptă în Valea Domanului un adversar de Liga 1. ”În primul rând mă gândesc la meciul de sâmbătă. Îmi doresc pentru aceși minunați suporteri să aducem un adversr de Liga 1, pentru că sunt spectatori deosebiți, cărora într-adevăr, le simțim prezența la antrenamente, la meciuri, și chiar merită să vadă un spectacol. Pentru proiectul meu din Reșița, în acest moment, cred că este bienvenit un adversar de Liga 1”, a declarat Cheregi despre ce ar vrea în turul viitor.

Rezultatele înregistrate miercuri în meciurile din turul III al Cupei României:

CSM Reşiţa – Politehnica Timişoara 2-0

CSM Flacăra Moreni – CSA Steaua Bucureşti 2-2, 2-2, 3-5 la lovituri de departajare

CSM Satu Mare – CS Minaur Baia Mare 1-2

CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud – FC Unirea Dej 0-0, 0-0, 3-2 la penaltiuri

CS Ocna Mureş – CS Unirea Ungheni 2018 1-1, 1-1, 4-1 la penalti-uri

ACS Flacăra Horezu – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2-2, 2-3 după prelungiri

AFC Dunărea 2005 Călăraşi – AFC Unirea 04 Slobozia 1-5

CS Afumaţi – Metaloglobus Bucureşti 0-0, 0-0, 2-0 la penaltiuri

CS Blejoi – Gloria Buzău 0-4

CS Viitorul Ianca – ACS Suporter Club Oţelul Galaţi 1-3

ACS SR Municipal Braşov – CSC 1599 Şelimbăr 0-3

ACS KSE Târgu Secuiesc – F.C. Braşov 0-5

CS Ştiinţa Miroslava – Politehnica Iaşi 1-3

Foresta Suceava – CS Dante Botoşani 2-1

CS Tunari – SC Dinamo 1948 Bucureşti 0-3

Axiopolis Cernavodă – AFC Unirea Constanţa 3-1

Mai este de disputat un meci, care se va juca joi, de la ora 16:30: CS Aerostar Bacău – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

Faza următoare a Cupei României, play-off-ul, este programată pe 29 septembrie. Atunci vor intra în competiţie şi primele cluburi din Superligă.

About Author