Categories Baschet

Succes pe final de joc pentru bihoreni

CSM CSU Oradea s-a impus în duelul cu Sloboda Uzice, susținut miercuri (14.09), în cadrul turneului de pregătire întreprins în Serbia. Rezultatul final a fost de 72-70.

Jocul a fost echilibrat, prima jumătate întinzându-se pe durata a mai bine de 50 minute, comițându-se 31 de greșeli personale și executându-se 40 de aruncări libere cumulat. Carter a comis trei greșeli personale în câteva minute, iar Baciu a terminat la rândul său prima jumătate cu trei faulturi comise.

CSM-ul a început mai bine și s-a desprins la 12-5, după ce a început jocul cu Neal, Richard, Carter, Tarolis și Baciu. Gazdele au realizat un parțial de 15-0 prin intermediul căruia au venit la conducere și au încheiat primul sfert în avantaj, însă Stephen Holt a marcat un coș de trei puncte pe sirenă pentru a strânge la 20-17.

Oradea a completat parțialul de 13-0 în debutul secvenței a 2-a, când a revenit la conducere. Erick Neal, Cătălin Baciu și Donatas Tarolis au adus puncte importante, cu Nicolescu prezent la angajament, respectiv cu Richard dispus la mai multe acțiuni în care s-a întrebuințat serios în apărare. Repriza s-a terminat cu scorul de 40-31 în favoarea CSM CSU Oradea.

Sfertul al 3-lea a fost la fel de aprig disputat. Sârbii au fost mai inspirați și mai combativi, reușind să se mențină aproape pe tabela de marcaj. Totuși, CSM-ul s-a menținut în avantaj pe fondul unui joc lipsit de creativitate, de multe ori static. La încheierea acestei perioade de joc scorul era de 54-49 în favoarea bihorenilor.

Uzice nu a renunțat, oferind o replică dârză și a reușit să se apropie la o singură posesie spre jumătatea secvenței decisive. CSM-ul a avut dificultăți cu o rotație scurtă la pozițiile 4-5, dar în același timp s-a lovit de un adversar încăpățânat, hotărât să nu cedeze. Carter a fost descalificat pentru cinci greșeli personale, Holt a comis o greșeală antisportivă, iar gazdele au egalat situația pe tabela de marcaj. Baciu a readus CSM-ul la conducere din serviciul lui Neal. Sârbii au avut oportunități că preia conducerea, dar CSM-ul a rămas în avantaj, după un serviciu de excepție din partea lui Holt pentru Tarolis. Uzice a egalat situația la 70 în ultimul minut de joc. Gazdele au avut șansa victoriei, dar au irosit-o, iar Kris Richard a punctat pe sirenă pentru a aduce victoria lui CSM CSU Oradea.

Orădenii au avut 25 posesii pierdute și un procentaj de doar 39% la aruncările din acțiune, cu 15 pase decisive. Unitatea a 2-a a CSM-ului a livrat 18 puncte, în timp ce a sârbilor a avut 41!

Erick Neal a totalizat 17 puncte, Donatas Tarolis a adăugat 14 puncte, 4 intercepții, iar Cătălin Baciu a avut 10 puncte, 10 recuperări pentru CSM CSU Oradea.

Mark Ogden a fost menajat în acest meci. El a suferit o lovitură în precedentul meci, iar ca măsură de precauție a fost oprit de la acest meci.

About Author