Categories Atletism

Invitație la mișcare în aer liber


O nouă ediție a unuia dintre cele mai populare crosuri care se desfășoară în Oradea va avea loc în prima zi a lunii octombrie, cu începere de la ora 10.00, pe pista de alergare din incinta Bazei Sportive „Antonio Alexe”.
Sub sloganul „Aleargă pentru o inimă sănătoasă”, membrii clubului Lions încearcă an de an, prin intermediul Crosului „Inimă de Leu” să îi convingă pe orădeni că principala șansă pe care o au pentru a duce o viață sănătoasă este mișcarea. În acest sens, renumitul cardiolog orădean prof. univ. dr. Mircea Popescu, în calitatea de inițiator al acestui proiect, prin demersul său, practic își simplifică activitatea profesională încercând să își convingă concetățenii, prin intermediul acestui cros, că în primul rând mișcarea este cea care îi poate ține departe de medicul care „repară inimi”. Dacă sănătatea nu reprezintă un argument suficient de puternic pentru unii, atunci poate aspectul financiar ar trebui să îi determine să se ridice din fața televizoarelor sau ale calculatoarelor pentru a alerga la acest cros, deoarece organizatorii oferă premii importante în bani. Într-adevăr acestea vor fi acordate doar copiilor, deoarece ei sunt cei care au nevoie de un stimulent suplimentar, adulții fiind conștienți că sănătatea este de neprețuit.
Promovarea activității fizice
Clubul Lions Oradea, în parteneriat cu Clubul Lions 22 Oradea și Leo Black Eagle Oradea, organizează această competiție care anul trecut a adunat la start aproximativ 300 de participanți. Scopul organizatorilor este acela de a promova activitatea fizică la persoanele de toate vârstele, având ca obiectiv reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare. „Toți participanții vor argumenta prin exemplul lor un stil de viață sănătos și necesitatea sportului și a educației fizice pentru sănătate. Datele Organizației Mondiale a Sănătății demonstrează că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial. În prezent, asistăm la o creștere alarmantă a inactivității fizice și a obezității care, alături de fumat, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și dislipidemia, sunt principalii factori de risc pentru evenimentele cardiovasculare majore”, transmite Clubul Lions Oradea.
Categorii de participare
Participanții vor fi împărțiți pe 5 categorii de vârstă: cat. 1: până la 8 ani; cat. 2: 9-13 ani; cat. 3: 14- 17 ani; cat. 4: 18-35 ani; cat. 5: peste 35 ani. Lungimea pistei de alergare este de aproximativ 640 metri, adolescenții urmând să alerge trei ture, iar copiii și adulții câte două ture. Premiile financiare sunt importante, dar ele vor fi atribuite doar copiilor și adolescenților. Astfel, pentru locul I se vor acorda 450 lei, pentru locul al II-lea 300 lei, iar pentru locul al III-lea, valoarea premiului va fi de 150 lei, atât la fete, cât și la băieți. Toți participanții vor fi recopensați cu medalii și tricouri pentru participarea la această competiție.

About Author