Categories Baschet

Victorioși în primul joc oficial al sezonului

CSM CSU Oradea a deschis sezonul competițional 2022/23 cu un prim meci la turneul preliminar de Cupa României la baschet masculin, organizat la Ploiești. Roș-albaștrii s-au confruntat în partida de deschidere a acestui eveniment cu formația gazdă, CSM Petrolul. Rezultatul final a fost de 97-69.

Jocul a demarat cu Neal, Richard, Năstruț, Tarolis și Ogden. Ofensiva CSM-ului a fost extrem de agresivă și de inspirată. Tarolis a luminat jocul CSM-ului, iar angajamentul la recuperare ofensivă a fost la cote ridicate. Neal s-a evidențiat la finalizare, iar Năstruț și-a adus aportul în atac. Scorul la prima pauză a fost de 27-18 în favoarea orădenilor.

Echipa antrenată de Cristian Achim a intrat în rotație, Markovic și Holt fiind la rândul lor utili, cel din urmă fiind dispus la sacrificiu și a contribuit în ambele faze și în mai multe moduri. Roș-albaștrii au avut procentaje foarte bune în timp de au dominat categoric lupta la recuperare. Avantajul a urcat la un maxim de 19 puncte, însă repriza s-a terminat cu scorul de 48-31.

Repriza secundă a accentuat superioritatea orădenilor. Aceștia au fost mai inspirați în ambele faze ale jocului, Erick Neal ajungând la peste 20 puncte marcate, după care a părăsit terenul suferind o entorsă de gleznă. Ecartul a trecut de 20 puncte, scorul cu zece minute rămase de jucat fiind de 69-48.

Secvența decisivă a consemnat desprinderea la peste 30 puncte. Stephen Holt a avut o seară inspirată la semicerc, alături de un joc complet. La modul general, CSM CSU Oradea a avut o bună dispoziție de joc, circulația mingii și relațiile de joc părând a fi la un nivel ridicat împotriva unei echipe mai puțin inspirate în apărare. Finalul partidei a fost controlat de roș-albaștri.

Erick Neal a totalizat 21 puncte, Stephen Holt a adăugat 17 puncte, Donatas Tarolis a încheiat cu 14 puncte, iar Luca Năstruț a izbutit 11 puncte pentru CSM CSU Oradea.

CSM CSU Oradea este lipsită la acest turneu de serviciile jucătorilor Tudor Gheorghe și Enzo Vescan. Ambii urmează programe de recuperare ca urmare a unor accidentări mai vechi.

Duminică (02.10), CSM CSU Oradea se duelează cu FC Argeș Pitești. Meciul demarează la ora 17:00, fiind transmis în direct pe DigiSport și PrimaSport.

About Author