Categories Volei

CSU Oradea începe sezonul cu etapă liberă

Divizia A2 la volei feminin pornește sâmbătă din nou la drum. Vom avea din nou două serii, Est și Vest.

În fiecare dintre cele două serii sunt acum 6 echipe, după ce acum puțină vreme erau câte 7. Astfel, în Seria Est, după retragerea Daciei Mioveni, care s-a retras și din prima divizie cu gândul de a evolua în cea secundă, plan de care până la urmă s-a ales praful, vom mai avea următoarele formații. CSU Hygienium Galați, CSM Focșani, Sport Plus Brăila, CSM București, CTF Mihai I București și CSM Constanța.

În seria Vest, după retragerea formației Westar Arad, au mai rămas tot 6 formații: Politehnica Timișoara, CSM Sighetu Marmației, Provolei Arad, Medicina Târgu Mureș, CSU Oradea și Corona Brașov.

Chiar dacă sunt câte 6 formații în grupă, în majoritatea etapelor două echipe din fiecare serie vor sta, pentru că împerecherea meciurilor a fost făcută când retrasele nu anunțaseră acest lucru. Drept urmare, formațiile pot avea și câte o lună de pauză – în acest campionat se va juca la două săptămâni o dată.

După terminarea sezonului regulat vom avea un play-off între ultimele patru echipe, de unde vor rezulta cele două care vor însoți primele două clasate în turneul final al seriei. De acolo, primele două clasate se vor duce în turneul de promovare, primele două și în acel caz urmând să evolueze în Divizia A1.

Spre deosebire de anii trecuți, însă, formațiile care vor renunța la dreptul câștigat pe teren și vor refuza participarea în prima divizie, vor plăti și o amendă.

Mai jos vedeți programul primei etape în fiecare serie. Mai trebuie spus doar că actuala ediție a diviziei secunde mi se pare una dintre cele mai disputate din ultimii ani, pentru că mai multe echipe au pretenții de promovare.

Divizia A2 (f) – Seria Est: Programul primei etape a campionatului 2022/ 2023
Sâmbătă, 15 octombrie

13.45 CSM Constanța – CTF Mihai I București

14.00 CSU Hygienium Galați – CSM București

CSM Focșani și Sport Plus Brăila stau

Divizia A2 (f) – Seria Vest: Programul primei etape a campionatului 2022/ 2023
Sâmbătă, 15 octombrie

11.00 Medicina Târgu Mureș – CSM Sighetu Marmației

Politehnica Timișoara – Corona Brașov – amânat

CSU Oradea și Provolei Arad stau

About Author